X
 
 

Граждани и юристи застанаха зад Лозан Панов и поискаха независимо правосъдие (ВИДЕО)

3146 6
Граждани и юристи застанаха зад Лозан Панов и поискаха независимо правосъдие (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински
Обединени от каузата за правосъдие столичани се събраха тази вечер пред НДК, за да се включат в протестният марш под мотото "Да защитим Правото и Съда от Прокуратурата и Олигархията".

Той се организира от Инициатива Правосъдие за всеки. В протеста се включиха и много столични юристи.

Марш за правосъдие в София в подкрепа на Иванчева

Граждани извървяха разстоянието от НДК до Съдебната палата в София в знак на протест. Той е организиран от гражданската инициатива "Пра...

Те заявиха, че Всишият съдебен съвет не се съобразява с решения на съдилищата, че парламентът бълва лобистки закони в полза на големите корпорации, като Законът за горивата.

Демонстрантите не искат да виждат упражняване на двоен стандарт - за едни хора институциите си затварят очите, а за други се търси най- дребния повод да бъдат персонално атакувани.

Хора, чиито интереси биха били засегнати от една независима проверка и от един безпристрастен съд, инспирират подобни проверки.

Лозан Панов се превръща в знаме в борбата за независимо правосъдие

Стартиралата процедура за проверка на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов предизвика Инициатива "Правосъдие за в...

Недоволството бе насочено и против Закона за личните данни, който според юристите е опит за цензура върху свободата на информация.

Всичко е в посока на един пълзящ авторитаризъм, срещу който всички трябва да се борим, предупредиха те.

Пред Actualno.com Христо Николов посочи, че има прекалено много концентрирана власт в един човек, което създава условия за диктатура. 

Той защити Лозан Панов, който по думите му е показал принципно позиция, въпреки че също е "облечен във власт".

Тече проверка срещу председателя на ВКС - по сигнал на съдии от Апелативния спецсъд

Има проверка по отношение на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов и дали той е нарушил Закона за съдебната власт ...

Припомняме, че съдиите от спецсъда искат проверка на Панов заради възложена от него проверка на дейността на Апелативния спецсъд.

Най-вероятно става въпрос за случая "Десислава Иванчева", заради който Панов постанови проверка на действията на Апелативния спецсъд от ВКС.

Проверката беше наредена, след като при второ искане Иванчева и заместничката ѝ в "Младост" Биляна Петрова да бъдат пуснати под домашен арест, Апелативният спецсъд спря изпълнението на решението, докато се произнесе по жалба на прокуратурата срещу решението на първата инстанция двете да бъдат пуснати.

Actualno.com

Етикети: