Грешки в кадастралния план объркват изпълнението на Водния цикъл на Кърджали

22237
Грешки в кадастралния план объркват изпълнението на Водния цикъл на Кърджали
Снимка: БГНЕС

Сериозни грешки в подземния кадастрален план са причина за проблеми пред строителите на т.нар. Воден цикъл на Кърджали, както и за честите аварии на водопроводната мрежа, предаде БГНЕС.

Констатацията е на инж. Митко Синабов, ръководител на проекта, който е на стойност близо 70 млн. лева. Новите подземни комуникации вече се нанасят върху плана, за да се избегнат критични моменти в бъдеще, допълни той. В момента в квартал "Веселчане" заради изкопните работи и полагането на новите тръби 7 къщи са в изолация, а кметът Хасан Азис е затрупан с жалби на граждани, възмутени от неудобствата.

Започна изграждането на новата пречиствателна станция за отпадни води, която е част от проекта за интегрирания воден цикъл и е на стойност 22 млн. лева. Към момента са изпълнени 1/3 от строително-монтажните работи и 2/3 от оборудването. До края на тази година станцията трябва да бъде напълно готова, а през юли 2015 г. – да бъде предадена на В и К за експлоатация. Пред завършване е колекторът по десния бряг на река Арда, която разделя града на 2 части. Там е предвидено изграждане на водопровод и улица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com