Грозев към Павлов: Ти си много зле; Павлов: Не ми пука

7858
Грозев към Павлов: Ти си много зле; Павлов: Не ми пука

Часове след като срещу Любомир Павлов бяха повдигнати три обвинения - за пране на пари, документна измама и за документи с невярно съдържание в You tube бе разпространен нов запис от разговор между Христо Грозев и Любомир Павлов.

В записа, който е с продължителност около 12 минути, Любомир Павлов на няколко пъти предлага "да спрат да си правят кални номера и да се цакат". Павлов иска от Грозев той да му съобщи финансовите си претенции, за да се разберат. Христо Грозев отговаря, че Павлов говори глупости и че не разбира какво му предлага. На забележката, че зад него са руснаци, Павлов не отговаря.

"Това са отвратително престъпни действия от твоя страна, породени от твоята психология", му казва Грозев и избухва в смях, когато Павлов казва, че "винаги му е било мания да спазва закона до дупка".

В края на разговора Любомир Павлов повтаря на два пъти, че не му дреме за неговата репутация. "В България не обичат успелите и умните... Огнян Донев страда повече, отколкото трябва", казва още Любомир Павлов, на което Грозев отговаря: Твоята репутация никога не е съществувала.

Припомняме, че вчера бе повдиганото обвинение и срещу Огнян Донев за пране на пари. Двамата - Павлов и Донев, имат мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лв.

В същото време градският прокурор на София Николай Кокинов заяви, че не знае защо има колебания за работата на прокуратурата.

"За нас имущественото състояние на клиентите ни или обвиняемите няма значение", каза пред БНР градският прокурор във връзка с повдигнатите обвинения за пране на пари на Любомир Павлов и Огнян Донев.

"Мисля да поизчакаме и да се уталожат емоциите. Обвиняемите са като всеки обвиняем, съдът ще реши, уточни Кокинов. На въпрос дали ще се правят вътрешни проверки във връзка с обвиненията на Павлов, Кокинов отговори, че Павлов не е внесъл сигнал до прокуратурата, в който да се казва, че някой от наблюдаващите прокурори е взел решението си чрез престъпление.

"Неоснователно и несериозно е да се самосезираме. Който иска нещо да каже, да го поднесе в писмен вид с аргументи, всичко друго остава в сферата на клеветите. Знаете разликата между набеждаване и клевета. Едното е от частен характер, а другото от общ. Ако колегата прецени, че се чувства наклеветен, може да потърси правата си в съда", заяви градският прокурор.

Той посочи, че в рамките на една проверка ще разгледат истинността на записа, който е направен и публикуван в медия, защо се разпространява, кои са участниците в него, манипулиран ли е записът и т.н.

"Ние не сме искали СРС по отношение на Павлов, имам предвид прокуратурата. Става въпрос, според нас, за частно подслушване. Би могло да се провери дали е манипулиран записът. Ще се установи официално ли е или не е официално СРС-то. Подозирам, че е неофициално. Защото прокуратурата не е поръчвала СРС. Внимателно ще анализираме всичко", отбеляза още Кокинов.

"Спокоен съм по отношение на работата на прокуратурата, боли ме, когато обвинява колегите ми. Когато без доказателства има обвинения. Не прави чест на този, който хвърля такива обвинения. Ще бъдат изпълнени предписанията на закона, абстрахирайки се от лицата и длъжностните качества на обвиняемите", добави Николай Кокинов.

Редактор: Георги Иванов

Повдигат обвинения на Павлов и Донев за пране на пари

Прокуратурата ще повдигне обвинения на Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари, предаде БГНЕС. Съсобствениците на медийна група ...

За предстоящия европейския доклад през юли, Кокинов каза, че е оптимист и че винаги е бил такъв. "Колегите се скъсват да работят и смятам, че никой не може да каже на бялото черно. Ако усилията ни не бъдат оценени за изминалите години, просто няма да е обективна оценката. Механизмът за проверка на ЕК не ни притеснява, той е от 5 години и вече е част от нас, така че изобщо не ни притеснява. Ние искахме много по-голяма реформа, очевидно тя няма да се случи. Но има и положителни неща, все пак не е максималното, което искахме", заяви Кокинов. /БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com