Харчим още десетки милиони за ограда по границата без обществена поръчка

2033
Харчим още десетки милиони за ограда по границата без обществена поръчка
Снимка: Getty Images/Guliver

Още 20 млн. лв. за изграждането на ограда по българо-турската граница ще бъдат изхарчени без обществена поръчка. Това е приел Министерският съвет на днешното си заседание.

Припомняме, че в края април парламентът реши огради по границите на България да се строят без обявяване на обществена поръчка. Предложението на Патриотичния фронт беше прието с 84 гласа "за", 4 "против" и 7 "въздържал се".

България издига 100 км ограда по границата си с Гърция и Турция

България ще издигне 100 км ограда от бодлива тел по границата си с Гърция и Турция и ще разположи хиляди гранични служители, за да пред...

Средствата ще бъдат предоставени на областните администрации в Бургас, Хасково и Ямбол за продължаване на изграждането на оградата. "Съоръжението е от изключително значение за противодействие на нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна", информират от пресцентъра на МС.

Освен това министрите са предоставили и целеви средства в размер на 50 хил. лв. на Националния археологически институт с музей към БАН за завършване на проучванията на Могила №3 в землището на с. Изворово, общ. Харманли. Откриването на находки с изключителна научна, художествена и експозиционна стойност от световно значение налага спешното завършване на проучванията.

Разчетени са и 20 хил. лв. за издръжка на Държавната агенция за българите в чужбина.

По бюджетите на общини се предоставят допълнително 700 хил. лв. за ремонт и оборудване на детски ясли и целодневни детски градини, както и за инфраструктурни ремонти.

Оградата по границата ще се доизгражда с 44 млн. лв.

За доизграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница с дължина 61 км и за изграждане на прилежащия ...

Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com