Хиляди българи изкачиха Шипка, държавници нямаше

32959
Хиляди българи изкачиха Шипка, държавници нямаше

Над 10 хиляди българи от цялата страна се изкачиха на връх Шипка, за да почетат паметта на загиналите герои за свободата на България, предаде БГНЕС.

Едва около 1000 от тях останаха на площада под върха за традиционните речи, в които се включват политиците. За първа година, от поне 10 назад, политиците, които се включиха в честванията на 135-ата годишнина от Освобождението на България, бяха изключително малко. Освен двама депутати от габровския регион, областните управители на Стара Загора и Габрово, кметовете на двата града, единствено министърът по управлението на еврофондовете в оставка Томислав Дончев бе сред официалните лица. За първи път от доста години президентството на Република България нямаше свой официален представител.

"Искам една по-добра България от това, което е в момента, защото за мен лека полека България малко затъва. Надявам се не само за днешния празник да се качваме на този хубав паметник", каза млад мъж, дошъл за честванията на 3 март.

Младо семейство казаха, че са на връх Шипка, защото са горди от това, че са българи. Трябва все повече да мислим за тази държава, а най-вече политиците ни, добави те.

Караулът пред Президентството се смени тържествено за 3 март

Церемония по тържествена смяна на караула пред Президентството се проведе по повод 3 март, Националния празник на България, предаде &ld...

Младо момиче посочи, че вярата в хората и добротата най-вече са я довели днес на връх Шипка. "Свобода искаме и ние, не знам дали я имаме", добави момичето.

Друга гражданка каза, че днес задължително се чувства свободна. "Отдавна ми е мечта да съм на 3 март на това велико за България място", каза още жената.

Други граждани бяха уверени, че трябва да има по-добро бъдеще за децата, "защото за нас няма да има". "Повече късмет и по-ниски сметки", пожела млад мъж. След това българите на Шипка изпяха химна на България в чест на загиналите за свободата ни.

Гражданите освиркаха президента пред паметника на Незнайния войн

След края на тържественото издигане на националното знаме, от едната страна на паметника на Незнайния войн, където се бяха събрали гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com