Holiday Heroes доставиха 5360 празнични пакета за Великден

2855
Holiday Heroes доставиха 5360 празнични пакета за Великден
Снимка: Holiday Heroes

Два пъти годишно Holiday Heroes обединяват малки и големи добротворци в името на това хиляди семейства в нужда да посрещнат светлите християнски празници с пълна празнична трапеза. Този Великден се превърна в дванадесетата успешна кампания на Празничните герои.

След поредица от атрактивни събития и инициативи, и десетки корпоративни и индивидуални дарители на каузата, Holiday Heroes се заеха да опаковат събраните продукти в празнични пакети. На слънчевите празници Лазаровден и Цветница героите се събраха в склада на К&M, за да започнат от ранни зори грижливо да подреждат продукти от основна необходимост за нуждаещите се семейства – варива, ориз, брашно, олио, консерви, шоколадови изделия, колбаси, кори за баница, лютеница и разбира се – козунак.

В разноса на празнични пакети до домовете на семейства в нужда се включиха десетки доброволци. Сред тях бяха и чаровните певици Йоанна Драгнева и Мария Грънчарова. Освен че са приятелки в живота, двете се превърнаха и в празнични герои за семейството на Иванка. Тя живее заедно със съпруга си и 35-годишната си дъщеря, която има тумор в мозъка. Вследствие на заболяването и тежка операция за отстраняване на част от тумора младата жена е с първа група инвалидност. Пенсиите на родителите не са достатъчни за скъпите животоподдържащи лекарства на детето им, чиято най-голяма страст е рисуването.

Сред доброволците, които доставиха празнични пакети, бяха водещата на любимото сутрешно радио предаване „Тройка на разсъмване“ Милена Златкова и очарователната Мис Свят България 2016 Галина Михайлова. В неделния ден двете посетиха няколко адреса на семейства в София. Сред домакинствата, където оставиха празничен пакет, беше и домът на Пенка. Тя отглежда сама 8-годишния си син и дълго време е била без работа, за да се грижи за детето си. През втора поредна кампания Галина доставя пакет в дома ѝ. Този път обаче Пенка зарадва празничните герои с новината, че скоро предстои положението ѝ да се подобри. Дори планира през следващата кампания да се включи в Holiday Heroes, но от другата страна. „Понякога човек изпада в ситуация, в която се нуждае от помощ. И при нас беше така, но мисля, че за коледната ви кампания ще можем да си позволим да се включим отново, този път от другата страна“, с усмивка и надежда сподели Пенка. „Мисля, че със сина ми ще можем да дойдем в склада, за да бъдем доброволци и да опаковаме пакети.“ 

Теди Кацарова също стана част от кампанията за поредна година. Чаровната изпълнителка е сред първите добротворци на Празничните герои и винаги е помагала на каузата. Този път тя достави празничен пакет чак в Сливен, където заедно с талантливия музикант Живко Василев, изненадаха 4-ри членното семейството на Валентина. Съпругът и е безработен, а имат две чудесни деца, за които се грижат.

Снимки от вълнението в склада, както и емоционални срещи със семейства, на които помогнахме, може да видите на Facebook страницата ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 28 март 2024 г.

Евро или лев: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Адм. Ефтимов: Военните даваме своя принос, но инвестициите в отбраната са критични

Стотици трудови злополуки са регистрирани в страната ни за 2023г.

Атанас Шарков: Истинската диверсификация означава намаляване на влиянието на Русия в Европа (ВИДЕО)

Kaufland повишава количествата на българските плодове и зеленчуци в магазините си

Времето утре - 29 март 2024 г.

АКФ иска ръководството на МВР да бъде изслушано в комисията за Нотариуса

Вандал опита да нахлуе в Президенството, докато Радев разговаря с възможните служебни премиери (СНИМКИ)

Поколението Z склонни да рискуват: Защо напускат работа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com