Христо Иванов разкритикува решение на ВСС за нов софтуер

10737
Христо Иванов разкритикува решение на ВСС за нов софтуер
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Христо Иванов остро разкритикува вчерашното решение на Висшия съдебен съвет за откриването на обществена поръчка за незабавно изграждане на нов централизиран софтуер за случайно разпределение на делата, предаде БНР.

Според него решението за нов програмен продукт трябва да бъде взето едва след като бъде чут анализът на IT специалистите, които Съветът ще изслуша по-късно днес.

Цветанов отрича за "брак" между ГЕРБ и ДПС за пенсионната реформа

Важно е да има диалог, да се постига консенсус. Да, има различния за пенсионната реформа, но смятам, че Владислав Горанов изрази аргуме...

"Решението за незабавно стартиране на процедура с нова обществена поръчка, без да е анализиран докладът на проверката, която те сами поставиха, е страшно притеснително и продължава да ме кара да мисля за необходимостта някой да го разработи този софтуер. Начинът, по който се подхожда, самият факт, че те отново смятат сами те да си го възложат, няма външен контрол върху процеса на разработване на задание и самото провеждане на разработката, също продължава да ме смущава... че ние имаме същите хора, по същия начин, след като години наред отчитаха наличието на проблем, сега ще правят нов софтуер. Това някак си не изглежда добре", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com