И НАТФИЗ е окупиран

35854
И НАТФИЗ е окупиран
Снимка: Facebook

От тази сутрин и Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) е окупирана.

Студентите се присъединиха към протеста на колегите си от други висши учебни заведения като разпратиха до медиите декларация. 

Текстът на декларацията:

“Ние, студентите от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов”, искаме да изразим своята безрезервна подкрепа към позицията, която смело и целенасочено защитавате. Времената са неблагодарни и грозни, за всеки един от нас, независимо с какво се занимава. Политическата система, в която живеем, е лишена от стабилни ценности, от вяра, от цели. Оставяме се да бъдем носени по течението на една власт без принципи, която ни лишава от достойнство. Ние не сме дори бездушни обекти на управляващите – в своята самодостатъчност те ни правят невидими, несъществуващи.

Студентите са изостанали от съвремието, каза Янаки Стоилов

Хубавото е, че студентите проявяват позиция, защото моите впечатления са, че те по-рядко се интерсуват от обществено-социална дейност. ...

Ние, студентите от НАТФИЗ, се занимаваме с изкуство защото вярваме, че то е не само естетическа категория, а ефективна форма на обществено мнение и коректив. Затова заставаме твърдо зад вас в борбата с цинизма на управляващите и опитите им да оставят без резултат всяко гражданско неподчинение. Ние вярваме, че академичната общност като колектив притежава силата да провокира гражданско самосъзнание и да събужда чувствителност, да се бори с инертността, да се превърне в двигател на социални процеси.

Призоваваме обществеността към солидарност с действията на окупиращите студенти”.

Ще бъде ли окупацията на СУ "чудо за три дни"?

Всеки има право да бъде пред Софийския университет. Нима искаме той да е във вериги? А вчера имаше хора от „Протестна мрежа&rdquo...

Вчера подкрепа за студентите изрази и председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, който дойде заедно с колегата си Ивайло Захариев в двора на Ректората на СУ. По думите му всичките му колеги ще подкрепят протестиращите студенти.

По-рано днес стана ясно, че и 321-ва аудитория във Великотърновския университет също е под окупация.

Окупацията като начин на протест на студентите срещу правителството "Орешарски" започна от 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет и вече обхвана няколко факултета и университета. За днес са планирани нови инициативи в различни университети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество