"Идеал продукт" отказва да коментира лютеницата си

7517
"Идеал продукт" отказва да коментира лютеницата си

Веществото олеамид е открито в лютеница, произвеждана и разпространявана у нас от фирма "Идеал продукт" от Перущица. Това стана ясно по-рано днес, 6 януари.

Припомняме, че вчера беше разпространена информация, че е открито наркотично вещество в наша лютеница, разпространявана в търговската мрежа. Съдържанието на веществото - олеамид, било между 0,1% и 1% от общото тегло на изследвания продукт, показали лабораторни тестове у нас. Според токсиколога Силвия Стойкова, която работи във ВМА, олеамидът в никакъв случай не може да се нарече наркотик.

Прибързана Facebook мания за лютеница - олеамидът е повече приспивателно, отколкото наркотик

Олеамидът не е силно отровно вещество. То има сънотворно действие и се използва от фармацевтичната индустрия в приспивателни. Това обяс...

Веществото се влага в пластмаси и лубриканти. Действа и като приспивателно и всъщност се синтезира дори в човешкия организъм. Малко вероятно е да доведе и до пристрастяване.

Репортер на Actualno.com опита да потърси коментар от фирмата-разпространител. Свързахме се с неин служител на номера, който е даден на страницата на фирмата. От там ни помолиха да изчакаме, за да "открият" кой да коментира информацията за олеамида в лютеницата. След няколко секунди ни затвориха телефона и отказаха да вдигнат отново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com