Има ли натиск срещу човек на Иванчева, подавал сигнали за крупни кражби на общинска земя? (ВИДЕО)

7840
Има ли натиск срещу човек на Иванчева, подавал сигнали за крупни кражби на общинска земя? (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Сигнал за натиск и репресия срещу човек от екипа на Десислава Иванчева се появи във Facebook. Арестуван и освободен под парична гаранция от 700 лв. е синът на Евгения Каменова - началник на отдел "Управление на общинската собственост" в "Младост" по времето на управлението на Иванчева. Младежът - Камен Димитров, се разследва за това, че по време на протеста на 3 август, е хвърлял червена боя по фасадата на Съдебната палата в София.

Според Каменова, акцията е насочена срещу нея, заради разкрити престъпни схеми с фалшиви реституции в "Младост". Тя твърди, че е подала близо 30 сигнала за нередности към прокуратурата срещу "крупни измами" от страна на кмета на ГЕРБ Цвета Авджиева, но проверките от тях се бавели от държавното обвинение.

Прокуратурата се активизирала близо 3 години след множеството сигнали от страна на Евгения Каменова, твърдят от екипа на Десислава Иванчева.

Сигналът е публикуван снощи от Александър Ненов във Facebook групата "Аз подкрепям Лаура Кьовеши". Ето какво се казва в него:

"Днес едно момче бе задържано у дома си по подозрения, че на 3 август е замерил с червена боя фасадата на Съдебната палата в знак на протест. Половин ден отлагат разглеждането на мярката му за задържане. В момента са в съдебна зала. Момчето е син на Евгения Каменова, началник на отдел "Управление на общинската собственост" в "Младост" по времето на кмета на район Младост - Десислава Иванчева. Иванчева и Петрова са подавали сигнали за нередности извършени с общински имоти по времето на бившата кметица Цвета Авджиева. Разкрити са престъпни схеми с фалшиви реституции в Младост. Около 30 сигнала подадени към Прокуратурата. Евгения Каменова тези дни е била призована да свидетелства за тези сигнали за тези въпросни нередности. Задържането на сина на Каменова е чиста репресия спрямо експертите, които са се изправили срещу крупните схеми на кмета на ГЕРБ - Цвета Авджиева. 3 години след подадените сигнали от Евгения Каменова, по данни от кметството на Младост от Десислава Иванчева и Биляна Петрова, Прокуратурата решава да се активизира. Дори когато Иванчева и Петрова бяха задържани Каменова подава сигнали за 16 откраднати апартамента в два блока в Младост 4, по времето на Дюлгеров. Дори в единият блок той е имал апартамент.

Биляна Петрова /Biliana Petrova/: "Да добавя: - стойността на разкритите и спасени от имотни измами е над 300 000 000 лв. - това е по 150 лв. за всеки пенсионер в България или по 2700 лв. от всеки жител на Младост. И Каменова беше основен двигател - нещо повече 3 от сигналите за измами с над 20 имота, тя ги подаде след нашия арест - 2,5 години прокуратурата не прави нищо. Едва вчера Каменова беше извикана като свидетел да даде показания. И съвсем "случайно" предната сутрин започва тормоз върху нея - не само синът й е арестуван, но и тя е била незаконно задържана няколко часа. Естествено не можа да свидетелства.

А синът ѝ е умен и образован, работи в голяма международна компания. И да, мрази диктатурата.

Не знам дали той е хвърлял топчетата за боя по сградата, в която е офисът на Гешев, но протестите не са престъпление и в цивилизованите държави не арестуват никого за участите в протест.

Хвърлянето на топчета боя е съвременна и масово прилагана форма на протест в цял свят - Белгия, Дания, САЩ и т.н.

Дори македонците през 2016 г. имаха своята "шарена революция" - но дори при тях нямаше арестувани."

Видео от преди час от Софийския районен съд, където се гледаше мярката на Камен Димитров - младежът, обвинен за червеното петно от боя върху сградата на Съдебната палата. Камен е син на много важен човек от екипа на Десислава Иванчева в Младост - началник отдел Общинска собственост и управление на жилищния фонд Евгения Каменова, която след ареста на Иванчева и Петрова подадоха до прокуратурата, омбудсмана и Фандъкова още сигнали за имотни измами на ГЕРБ в Община Младост.

Камен е бил арестуван в дома му в квартал Бенковски с няколко нарушения на правата. Гешевтурата го бе задържала в ареста за 72 часа и е искала постоянно задържане под стража."

Какви са сигналите и колко крупни са измамите с общинска земя?

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават за постоянно в ареста

Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража", като определението не подлежи на о...

За тях Actualno.com писа преди две години, когато Евгения Каменова, бивш началник на отдел "Управление на общинската собственост" в "Младост", заяви, че проверките по тях се бавят.

Основният от сигналите бил случай с паркинг, на ул. "Абагар" и ул. "Самоковско шосе", където всъщност имало преди време ресторант, превърнал се после в сграда с офисни помещения. Там общината искала да се обяви конкурс за отдаване на терена, защото е изтекъл договор за взаимоотношения. "Оказа се, че на хората там им е било недостатъчно", обясни Каменова тогава, според която съответните наематели си заградили тротоар и платно, за да има подход към автокъща, намираща се в имота.

По думите ѝ, общината опитала да наложи възбрана и изпратила заповед за "доброволно премахване на незаконния строеж". Актовете за общинска собственост на имота обаче се оказало, че не са актуални, защото не са преактувани още преди години. Това е позволило на Агенцията по кадастъра да попълни "следващ желаещ собственик" за конкретния имот. Последвала по-мащабна проверка и излезли още такива случаи, защото е трябвало да има преактуване на цялата общинска собственост. Този "парадокс" всъщност позволява настаняване в имоти "общинска собственост", стана ясно от думите на Каменова. Тя използва думите "механизъм за кражба на общинска собственост" и реално "наличните общински жилища не се управляват по начина, по който гражданите очакват". Оценката ѝ е, че заради този механизъм имало кражба за милиони "и никой не се сезира"!

С г-жа Иванчева и г-жа Петрова актувахме за пръв път над 250 декара земя в парк "Източен" и която е трябвало да бъде актувана още през 2000 година, когато в сила влязла Картата за възстановена собственост в "Горубляне". Колко от тези терени са придобити чрез молба-декларация за придобивна давност никой не знае, каза тогава Каменова.

Невероятна кражба на общинска земя ли "сготви" Иванчева и Петрова? (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com