Институциите увериха, че са взети мерки за безопасността на туристите

1134
Институциите увериха, че са взети мерки за безопасността на туристите
Снимка: Министерство на туризма

Уверена съм, че са предприети всички мерки, за да протече максимално безопасно сезонът за туристите. Това каза пред журналисти след работна среща в сградата на ОДМВР-Бургас за мерките по сигурността през летния сезон министърът на туризма Николина Ангелкова.

По думите й всяка година се събират всички имащи отношение по проблема институции и взимат мерки, за да протече максимално безопасно сезонът за туристите.

Ангелкова: Подготвяме промени в наредбата за категоризация на местата за настаняване

Подготвяме промени в Наредбата за категоризация и прекатегоризация на местата за настаняване и заведенията за хранене, които ще облекча...

„Новото тази година е, че има много компании, които са предпочели Бургас за своя дестинация, което ще стартира сезона по-рано. Очакваме много повече туристи, което изисква и много по-добро планиране. Убедена съм, че тази година сезонът ще протече изключително успешно“, каза още Ангелкова.

Тя допълни, че на всички 8 контролно-пропускателни пункта на Слънчев бряг ще има осигурена охрана. Тази година новото там е, че е забранено да се извършва така наречената „подвижна“ търговия на крайбрежната алея, за което ще следят „Слънчев бряг“ АД и МВР. Припомни, че в курортния комплекс има осигурена охрана и са поставени над 300 камери, предаде Фокус.

„Концесионерите на плажовете са осигурили осветление, за да подпомага усилията за разкриване на престъпления“, допълни министър Ангелкова.

Вътрешният министър Валентин Радев, заедно с министър Николина Ангелкова и главният секретар на МВР Младен Маринов проведоха работна среща в Бургас. Целта бе да се извърши преглед на готовността за предстоящия летен сезон.

Ангелкова: Очакваме същия туристопоток от Русия като миналата година

Очакваме същия туристопоток от Русия като миналогодишния. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова пред журналисти в Народнот...

Те съобщиха, че са проведени координационни срещи с представители на прокуратурата и на частни охранителни фирми. Министър Радев уточни, че само в Бургаска област ще бъдат командировани 757 полицаи за летния сезон. Вече са договорени и смесените екипи с румънски, чешки и германски полицейски служители, които ще патрулират в курортните центрове.

Продължаваме въведените добри практики, доказали своята резултатност в годините, и надграждаме с допълнителни мерки, уточни вътрешният министър. Той обясни, че в рамките на срещата е била обсъдена и пътнотранспортната обстановка в региона, както и възможностите за въвеждане на допълнително видеонаблюдение.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com