Италия ни даде мощи на Св. Николай Чудотворец

18505
Италия ни даде мощи на Св. Николай Чудотворец

Посланикът на България в Италия, Марин Райков, е съобщил на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров, че е получил от управата на храма „Св. Николай Чудотворец" мощи на светеца.

Те представляват ампула с няколко капки телесна течност, наречена „манна", които всяка година на 9 май изтичат от иначе херметично затворения саркофаг на светеца, положен в края на ХІ век в този храм в град Бари. Заедно с ампулата на посланика е връчен и сертификат за автентичност. 

Както е известно, през 2010 г. храмът в Бари направи същото дарение на тогавашния премиер Бойко Борисов, който го предостави на църкви в Бургас, Черноморец и Созопол. Мощите в Черноморец обаче бяха откраднати преди няколко седмици. Полицията още не е открила извършителя и мощите. Посланик Марин Райков се нае да възстанови загубата и успя.

Дарените мощи ще пристигнат скоро в България и ще бъдат предадени на храма „Св. Никола" в Черноморец. Да се надяваме, че този път те ще бъдат охранявани по добре.

Мощи на Св. Николай Чудотворец ще бъдат дадени на България от Италия

Мощи на Св. Николай Чудотворец ще бъдат дадени на България  от Италия, съобщиха от Националния исторически музей. Българският п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...