Избраха нов шеф на Софийска апелативна прокуратура

17527
Избраха нов шеф на Софийска апелативна прокуратура
Снимка: БГНЕС

Апелативна прокуратура – София вече има нов административен ръководител. Това е Албена Вутова (на снимката), която висшите магистрати избраха с 18 гласа „за”, 1 глас „против” и 4-ма „въздържали се”, съобщава КРОСС.

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че в концепцията на Вутова добро впечатление прави идеята за създаване на нормална и колегиална среда. По думите му, работата на САП е от изключително значение, защото в софийския апелативен район е една от проблемните прокуратури - Софийската градска прокуратура.

Повдигат обвинение на Христо Бисеров в петък

В петък ще бъде повдигнато обвинение на Христо Бисеров, съобщи главният прокурор Сотир Цацаров преди заседанието на Висшия съдебен съве...

Албена Вутева се явява за втори път пред ВСС, тъй като първата процедура през лятото се провали. Тогава кандидатите бяха Вутова и заместник-градският прокурор Божидар Джамбазов, но нито един от двамата не бе избран.

Сега ВСС ще трябва да обяви процедура за избор на окръжен прокурор на София, на която длъжност до момента бе Албена Вутова.

Висшият съдебен съвет (ВСС) откри процедури и за избор на директор на Националната следствена служба (НСлС), за градски прокурор на София, както и на няколко районни и на административни съдилища.

Мястото за шеф на НСлС бе овакантено, след като неочаквано Бойко Найденов подаде оставка. Мотивите, които той изтъкна, бяха лични.

Прокуратурата започва проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция "Миграция" на МВР

Прокуратурата започва проверка в Държавната агенция за бежанците и в Дирекция "Миграция" на Министерството на вътрешните работи, съобщи...

Постът „градски прокурор на София” пък е без титуляр от няколко месеца, след като Николай Кокинов подаде оставка заради СРС-скандала в Банкя, където той, бившият премиер Бойко Борисов и ексземеделският министър Мирослав Найденов обсъждаха висящи дела, използваха нецензурни думи по адрес на прокурори и журналисти, а Кокинов пък ходатайстваше пред Борисов за по-висок пост. Към момента и.д. градски прокурор на София е Евгени Диков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество