Жалбоподатели недоволни от неясноти в справка на ЦГМ по делото за цената на билета за градски транспорт

2520
Жалбоподатели недоволни от неясноти в справка на ЦГМ по делото за цената на билета за градски транспорт
Снимка: Евгения Гигова/Actualno.com

По време на днешното съдебно заседание състав на Административния съд прие нови доказателства по делото срещу цената на билета за градския транспорт, предаде репортер на Actualno.com.

В мотивите си магистратите посочиха, че те отговарят компетентно, обективно и пълно на въпросите така, както са поставени.

Пак отложиха делото за цените на билетите в градския транспорт, жалбоподатели недоволни

Делото срещу цената от 1,60 лева на билетчето за градския транспорт в София беше отложено за пореден път в Административния съд, предад...

Освен това съдът реши да приеме и направените искания на жалбоподателите в лицето за събиране на нови допълнителни доказателства по делото.

Жалбоподателите изразиха недоволство отново представена справка от Центъра за градска мобилност за заплати на всички служители и разходите по ремонт на електронните системи за пътуване.

Те се оплакаха, че от въпросните таблици, така и не се разбират точните данни и са представени изключително неясно.

Освен това, пред репортер на Actualno.com адвокат Милка Христова (бел. ред. - зам.-председател на парламентарната група на БСП в Столичния общински съвет /СОС/) отново изрази недоволство от така наречената "разумна печалба" се начислява два пъти". Както изглежда, тя се плаща от гражданите, а не се поема от дотациите, което е престъпление.

Жалбоподателите Веселин Кирев от сдружение "Обществен релсов транспорт" и Любен Хаджиев от Сдружение за свободен градски транспорт пък изразиха опасения, че скоро можем да очакваме ново покачване на цените на билета за градски транспорт.

СОС финтира съда по делото за цената на билета в София

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане жалбите от граждани срещу повишението на цената на билета за градския транс...

Припомняме, че това е второто дело срещу Столична община заради поскъпването на пътуването. Цената на билетчето бе вдигната през 2016-та година с изменение на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт, което столичният парламент прие. Това на свой ред предизвика много граждански жалби до Административния съд.

Цената на билетчето бе вдигната през 2016-та година с изменение на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт, което столичният парламент прие. Това на свой ред предизвика много граждански жалби до Административния съд.

В началото на 2017-та година магистратите отмениха изменението в Наредбата. Решението обаче подлежи на обжалване. Малко преди заседанието на Върховния административен съд (ВАС), на 25 април, Столичният общински съвет прие изцяло нова Наредба за ползване на обществения транспорт.

Това доведе до прекратяване на делото от ВАС с мотивите, че "след като нормативният административен акт е отменен, той е престанал да бъде част от позитивното право.

Затова за оспорващите не е налице непосредствен правен интерес от отмяната на този акт, респективно от продължаване на съдебното производство, което е образувано по оспорването".

Опитва ли ГЕРБ да финтира съда заради билета за градския транспорт?

ГЕРБ са изготвили изцяло нова наредба за градския транспорт в София, за да спрат делото за цената от 1,60 лева на билета за градския тр...

Т.е. съдът не може да разглежда законна или не е наредба, която вече не действа. Столичната община прие новата Наредба официално, като се мотивира с твърде високите санкции за нередовни пътници, които не съответствали на размера на нарушението.

Според опозицията в Общината, за подобно нещо, може да се направи поправка на съществуващата Наредба (тази, която е обект на делото), а не да се приема нова. И новата Наредба обаче беше обжалвана от Гражданската инициатива "За обществен и релсов транспорт" в края на миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com