Железничарите на протест

4763
Железничарите на протест

Координационният съвет на Синдиката на железничарите в България (СЖБ) към КНСБ организира протестен митинг заради ситуацията в системата на железопътния транспорт в България.

Протестът на железничарите ще се проведе пред сградата на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията днес от 13.00 часа.

Работещите в системата ще проведат протеста си под наслов: "Не на унищожаването на българската железница", "Запазване на работните места", "Запазване на социалните придобивки при пътуване на българските железничари, членовете на техните семейства и на пенсионерите от системата на железопътния транспорт". Вече стартира и подписка във всички региони на страната в подкрепа на исканията на българските железничари.

Ако след предстоящия митинг на 30 май не се стигне до решаване на проблемите, Стачният комитет ще подготви и проведе регионални протестни митинги за защита правата и икономическите интереси на българските железничари.

КНСБ иска 25 % ръст на средната заплата

25 % ръст на средната работна заплата при възстановяване на заетостта поиска КНСБ на откриването на VІІ редовен конгрес на Конфедераци...

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com