Жените социалистки подкрепят протеста на майките

6115
Жените социалистки подкрепят протеста на майките

Обединението на жените социалистки в БСП подкрепя общонационалния протест на майките и застава зад техните справедливи искания, съобщиха позицията си от обединението, предаде БГНЕС.

Считаме, че последните години на замразени доходи и непрекъснато увеличаваща се инфлация държавата и управляващите от ГЕРБ не направиха нищо в подпомагането на българските родители.

ГЕРБ отнемат правото на майките да получават сума, обвързана с минималната работна заплата от 310 лева с направеното предложение през втората година от майчинството размерът на добавката да бъде 240 лева, се казва в позицията на социалистките.

Според последните изследвания 241 лв. е прагът на бедност, а майките получават с 1 лев по-малко. Това ли заслужават младите семейства, които са решили днес, тук, в България да отглеждат децата си, питата те. Или за пореден път сме свидетели на това как ще предложат мярка, от която после ще се откажат, но в продължение на годината ще наложат. Защото това се случва традиционно в решенията на управляващите. Това ще е поредната гавра със социалното положение на българското семейство и за сетен път ще принуди младите хора да потърсят своя път – за тях и децата им извън страната. Това ли е политиката на ГЕРБ, продължават социалистките от БСП с въпросите.

Според тях този протест е справедлив и затова трябва да бъде подкрепен. Ние ще настояваме при приемането на бюджета да се премахне подоходният критерий при детските добавки, а паричните помощи за отглеждане на дете от една до две години да се увеличат от 240 на 310 лева.

Обединението на жените социалистки в БСП ще подкрепяме всички мерки, които целят да насърчат раждаемостта и отглеждането на децата ни в България, се казва още в съобщението.

Редактор: Десислава Ушатова

Майки продават кърмата си във Фейсбук

Нова тенденция се появи в интернет – майки продават кърмата си в социалните мрежи, за да спечелят бързи пари. "Бизнесът" се разв...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com