X
 
 

Жители алармират: Камиони изсипват камъни и пръст на брега край Черноморец

1713 1
Жители алармират: Камиони изсипват камъни и пръст на брега край Черноморец
Снимка: БГНЕС
Екоинспекцията в Бургас проверява сигнал за засипване на скалите в Черноморец с камъни и пръст, предаде bTV.

През почивните дни местни жители алармираха, че камиони изсипват инертни материали на скалите край курортното градче.

Защо изчезна 1/3 от плаж в Черноморец?

Жители на Черноморец негодуват срещу рибарско пристанище, разширено и обновено за 10 милиона лева. Пристанището функционира от 3 г., а ...

Опасенията им са, че мястото ще бъде застроено. Природната забележителност в местността е любима за разходка на туристите. Кметът на Черноморец потвърди, че инвеститорът има издадено строително разрешение за прокарване на водопровод, но отказа повече подробности.

От екоинспекцията трябва да установят дали теренът попада в защитена зона и има ли увредени фиорди. „Част от насипа навлиза видимо, без да можем да кажем и към скалите. Не можем да кажем на този етап дали има увреждане. Трябва първо да видим какво е засегнато като цяло”, каза Елена Паспалеева от РИОСВ в Бургас.

Actualno.com припомня, че още през зимните месеци се разразиха скандали относно съмнителни строежи по Южното Черноморие. На прицел и проверки бяха къмпингите "Градина", "Смокиня", "Арапя", местността "Алепу", както и Синеморец.

Снимка: Архив

Проверката не откри нарушения при строителството край "Алепу"

От Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас не установиха нарушения на строителния обект в местността "Алепу", п...

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • сипват кока вместо социална помощ 1 сипват кока вместо социална помощ преди 7 месеца Профил на трол?
    да си питаме не какво искаме а какво можем . Заетоста при Борисов е на положителни нива по тенденция . Задлъжнялост на домакинства средно статистическа е повод за завист от по северно-европейско домакинство от ЕС , включително и бедстващите от всякъде класа на англичани , където не им достигат берачите за продукция . Така че , какво да искаме ? Социални помощи от Лондон или Рим , или да се развива виж още ›› ме ?