Жълт код за интензивни валежи в 12 области

11568
Жълт код за интензивни валежи в 12 области
Снимка: Thinkstock

Жълт код за интензивни валежи в 12 области ще е в сила на 27 май, сочи справка в сайта на НИМХ.

Предупредителният код за потенциално опасно време е обявен за областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Търговище, Шумен и Разград.

В тези области в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има интензивни краткотрайни валежи с гръмотевици. На отделни места количества 20-30 л/кв.м, в Рила и Пирин до 50 л/кв.м.

Преди обяд времето ще е предимно слънчево. Главно в часовете около и след обяд ще се развива купеста, в Южна и Източна България купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Очакват се градушки, съобщават още от НИМХ.

В следобедните часове в западните райони на Дунавската равнина ще се усили запад-северозападният вятър, а през нощта срещу четвъртък и в останалата част от страната.

Максималните температури, в повечето места, ще са между 20° и 25°, а в София около 20°.

Днес ще има краткотрайни валежи

През по-голямата част на деня ще преобладава облачно време, с развитие на мощта купесто-дъждовна облачност. Това съобщи за Агенция &bdq...

В четвъртък ще има по-често значителна облачност. Преваляванията ще са на по-малко места и вече не така интензивни. Само в Родопската област след пладне са възможни по-съществени валежи. Вятърът в по-голямата част от страната ще остане от северозапад, предимно умерен, а в Източна България ще се ориентира от север-северозапад и до вечерта ще се усили. Хладно време, дневните температури ще се понижат с още 2-3 градуса и максималните ще са предимно между 17° и 22°.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com