Калин Янакиев: Комунистическият режим е престъпен, само ние не го признаваме

26458
Калин Янакиев: Комунистическият режим е престъпен, само ние не го признаваме

Съвършено прав е депутатът от Реформаторския блок Борис Станимиров относно престъпленията на комунистическия режим. Сега в учебниците не става ясно и не е обяснено защо комунизмът е престъпен, каза професор Калин Янакиев, едно от лицата на протестите срещу кабинета „Орешарски”.

Колкото до социологическите проучвания – искам да направят едно такова сред младите хора дали би било добре да се върне жителството? Или да се регистрират в полицията едно денонощие, след като са в град, на когото не са жители? А дали младите хора биха искали милицията да може да задържа всеки и да го връща в града му по жителство?

40% от младите мислят, че края на комунизма идва с падането на Китайската стена

Резултатите от националното представително проучване на общественото мнение за равносметката от „25 години демократични промени в...

Ако Тодор Живков беше успял да ни направи 16-та „република” на СССР, сега щяхме да сме като някоя Луганска република, категоричен е Янакиев. По времето на комунизма човек не се трудеше за себе си, а беше ресурс за комунистическата държава. И най-важният въпрос – биха ли искали младите хора да се откажат от правата си, за да са такъв ресурс? Е, ако са съгласни, ще се съглася, че бъркам, каза Янакиев в предаването „Лице в лице” на bTV.

В цяла Европа комунистическият режим е признат за престъпен. Вместо това излизат да говорят колегите Искра Баева и проф. Пантев. Ако нацисткият режим го определят за „малко по-суров спрямо евреите”, такива хора биха ги изяли с парцалите. Но Баева и Пантев имат право на носталгия – защо, попита Янакиев.

Една от най-подлите лъжи на сценаристите на Прехода – уважаемите социалисти, е, че или имаш сигурност, или свобода. Не е вярно – не можеш да имаш сигурност без свобода и свобода без сигурност, категоричен беше Янакиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com