Карловци: Поругаването на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви е долен акт

22057
Карловци: Поругаването на паметника на Евлоги и Христо Георгиеви е долен акт
Снимка: БГНЕС

Долна постъпка и гавра – така определиха жителите на Карлово случаят, в който трима пияни военни уринираха върху паметника на братята Евлоги и Христо Георгиеви в града и после пребиха младо момче, което им направило забележка, съобщава Нова телевизия. Чуха се и мнения, че въпросните военни трябва да бъдат уволнени.

Тримата са войници от 61 стренска механизирана бригада и се казват Мустафа Бектамов, Ибрям Камармелов и Рафет Сакатов. Преди десетина дни около 3 ч. през нощта те осквернили паметника на братята. В този момент от близко заведение излизал 22-годишният Ивайло Пръмов, който им направил забележка, след което получил удар в лицето и удар с бутилка водка в главата.  

Пияни военни поругаха паметник, пребиха човек

Трима пияни военнослужещи от Карлово са препикали паметник на братята Евлоги и Христо Георгиеви в града, съобщиха за "Стандарт" от Мини...

„За нас паметникът е много скъп, изграден е с дарения. Открихме го на 3 октомври – годишнината от рождения ден на Евлоги Георгиев. Впечатляващо е, че един млад човек се опълчил сам срещу трима при такава постъпка. Това, на което се надявам обаче, е да не се стига до саморазправа, а да се действа по законовия ред спрямо виновниците”, коментира председателят на Общинския съвет Стойо Карагенски.

„В Карлово сме толерантни хора, но не и срещу такива вандалски прояви, още повече по отношение на най-големите карловци след Левски”, заяви кметът на града Емил Кабаиванов. Според него обаче в постъпката не е предизвикана от етническо напрежение, а си е пиянска случка.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...