КАТ ще провежда спецакции по пътищата

624
КАТ ще провежда спецакции по пътищата
Снимка: БГНЕС

953 са убитите по пътищата на страната през летните месеци на последните пет години, над 13 хиляди са ранените. Тази статистика за поредна година излиза в началото на летните месеци като напомняне към водачите на автомобили у нас за по-разумно шофиране.

Така на фона на зачестилите катастрофи с жертви, както и на случаите на побоища между шофьоритге след пътни произшествия от КАТ и тази година решиха да затегнат мерките по пътищата, особено по магистралите и по Черноморието, съобщава националното радио.

Затягат контрола за дрогирани на пътя

Контролът за дрогирани на пътя се затяга. Катаджиите вече разполагат с полеви тестове, които позволяват няколко екипа едновременно да п...

На местата, на които се установяват по-специфични и характерни произшествия или нарушения, ще се планират и проведат специализирани полицейски операции преди началото на летния сезон, каза Мария Ботева от Пътната полиция.

"Основно това, което се случва през летните месеци е, че много хора, които са неправоспособни водачи, си позволяват да управляват пътни превозни средства и да допускат с тях тежки пътни инциденти, при които загиват невинни хора. Органите на Пътна полиция са мобилизирани и всички автоматизирани технически средства и системи за контрол на скоростта по най-уязвимите пътни участъци, местата с интензивен трафик и с концентрация на ПТП-та ще бъдат акттивирани", заяви Ботева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com