Kaufland България е иноваторът в ритейл сектора

1583
Kaufland България е иноваторът в ритейл сектора
Снимка: Kaufland

Kaufland България е носител на най-голям брой награди в ритейл сектора от тазгодишното издание на b2b Media Awards. На церемония снощи, компанията получи признание за свои инвестиционни и иновативни проекти в 5 категории, свързани с иновации, устойчиво развитие и опазване на околната среда.

Търговската верига заслужи първо място в категория „Иновация в маркетинга и ПР сферата“ с първия български подкаст в ритейл сектора -  „Истории от рафта“ (www.otrafta.bg). Аудио поредицата акцентира върху любопитни теми, свързани с пазаруването, не само като забавление, но и като ангажимент и дори - наука. Историите са във формат  “от млади хора за млади хора”, като главни разказвачи в тях са инфлуенсърите Елена Недялкова, Йоана Цанева и Иван Назъров. Подкастът е нова собствена медия за Kaufland, в която веригата представя по-различен поглед към ритейла – отвъд традиционните представи. Сред темите на епизодите в първия сезон са – изборът между модерни и традиционни храни; красотата и храната; как да се пазарува впечатляващо или как се допринася повече за доброто на общността чрез пазаруване. Има и серия, посветена на най-традиционните и най-странните неща, които могат да бъдат открити в магазина. Партньори на Kaufland в реализирането на "Истории от рафта" са  "Н4Н" – консултантска агенция за преживяванията на хората в бизнеса, и първата българска агенция, изцяло специализирана в създаването на аудио подкaсти – 4 Web Studio.

Друга иновация на Kaufland България, която получи отличие на церемонията снощи – е въвеждането на метални сгъваеми палети, които намаляват вредното влияние върху околната среда и едновременно с това – улесняват работата на служителите в магазините и централния склад. През 2021 г. с инвестиция, която към момента надвишава 6 милиона лева Kaufland, въведе нов стандарт в логистиката с разработените специално от компанията иновативни платформи. Те са ергономични, с по-дълъг експлоатационен живот и с тях се ползва цялата височина на камионите – като по този начин се намаляват транспортните маршрути. Отделно на това, благодарение на стабилните им странични стени, Kaufland спестява 250 тона найлоново фолио годишно.

Два проекта на веригата, насочени директно към опазването на околната среда, също получиха отличия в конкурса на b2b Media. В новата категория на надпреварата „ESG проект" Kaufland заслужи награда за своята климатична стратегия, насочена към постигане на климатична неутралност най-късно до 2025 г. и намаляване на оперативните емисии с над 80% до 2030 г. (в сравнение с 2019 г.), в съответствие с целта за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5°C на Парижкото споразумение за климата. В категория „Проект с кауза" беше отличен проектът за Пчеларски университет, в който Kaufland реализира партньорство с “Истински мед” за опазване на пчелите в контекста на своя ангажимент за опазване на биоразнообразието.

Kaufland България получи признание и като „Инвеститор с визия“ за своя цялостен принос и инвестиции в посока модернизация, нови обекти и подобряване на цялостното клиентско изживяване, предоставяне на висококачествени стоки и услуги и подкрепа  на българските производители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com