Kaufland България с две отличия на Effie 2021

1448
Kaufland България с две отличия на Effie 2021
Снимка: Kaufland

Kaufland България получи две отличия на тазгодишното издание на наградите Effie България, които се присъждат за ефективност в маркетинг комуникациите.  Марката Kauflandбеше наградена за кампаниите K-Take It Veggie и Zoolandia, които са разработени съвместно с творческата агенция Noble Graphics. 2021 е четвъртата поред година, в която Kaufland България печели отличия за ефективна комуникация на своите брандове и кампании, като през 2020 Kaufland грабна призовете „Най-ефективна търговска марка“ и „Най-ефективен рекламодател“. 

Компанията получи сребърно отличие в категория „Промоции“ (при липса на злато в тази категория) за рекламната кампания Zoolandia. Кампанията е с фокус върху популярните Tik-Tok предизвикателства с танци и  по естествен начин ги комбинира със своите герои (танцуващи животни, които предизвикват малчуганите). Кампанията бе разгърната на национално ниво чрез симбиоза между Tik-Tok платформата и други комуникационни канали - телевизия, външна реклама и др.

Второто отличие е бронзово и се присъжда за кампанията K-Take It Veggie в категория „Стоки“. В нея компанията представя темата за веганството и вегетарианството чрез голяма доза самоирония и преобръщане на клишета с непринуден и закачлив тон. Благодарение на този подход, кампанията успешно адресира въпросите и неизвестните около темата и увеличава значително продажбите на продуктите от линията.

„За пореден път сътрудничеството между екипа на Kaufland България и нашите дългогодишни творчески партньори в лицето на Noble Graphics, получава отличие за своята ефективност. Радваме се, че всяка година успяваме да надграждаме нашите успехи и не само клиентите ни, но и професионалната общност оценяват положително работата ни“, коментира Катерина Ушева, маркетинг директор на Kaufland България.   

Компанията е и единственият представител на сектора на модерната търговия в класациите на Effie България 2021 за най-ефективен рекламодател, както и за най-ефективна търговска марка.

Конкурсът Effie България отличава водещи кампании и маркетинг практики във всички комуникационни канали на българския пазар, които са доказали максимална ефективност по измерими критерии. Той се организира от Българската асоциация на комуникационните агенции и се провежда за 14-та поредна година. Наградите от тазгодишното му издание са поредното голямо признание за Kaufland и стремежът на компанията да използва ефективни и креативни решения в своята маркетингова комуникация.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com