Кметът на Горна Оряховица гневен заради новия управител на „ВиК Йовковци“

22620
Кметът на Горна Оряховица гневен заради новия управител на „ВиК Йовковци“
Снимка: Община Горна Оряховица

Гневен пост срещу новоизбрания управител на „ВиК Йовковци“ ООД – Велико Търново, публикува кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

Община Горна Оряховица е втора по брой притежавани дялове (124 280 лв.) в капитала на дружеството след държавата (316 900 лв.).

Горна Оряховица гласува доверие на инж. Добромир Добрев за нов мандат

8663 са гласовете за кандидата на ГЕРБ Добромир Добрев срещу 7882 за Явор Божанков от БСП за България. Данните са от 100% обработени п...

„В качеството си на кмет на Община Горна Оряховица- съдружник, притежаващ най – много дялове във „ВиК Йовковци“ ООД гр. Велико Търново след държавата, изказах възраженията си към МРРБ срещу избора на г-н Атанас Стоев за управител на дружеството. Притесненията ми идват от факта, че съдружниците - общини не сме запознати с мотивите за назначаването му, както и с концепцията за развитие на дружеството. Проблемите във водоснабдителната мрежа в областта са едни от най-тежките и наболели през последните години“, пише Добрев.

Според него, въпреки опита на Стоев като управител на „ВиК“ в Хасково, Стоев не е постигнал добри резултати в ръководеното от него преди години водоснабдително дружество.

„Още петима мои колеги - кметове на общини от областта, се обявиха против въпросното назначение. Очакваме МРРБ да преразгледа решението си. Категорични сме, че в област Велико Търново има достатъчно подготвени специалисти, които могат да поемат управлението на дружеството“, допълва градоначалникът.

Припомняме, че МРРБ обяви конкурс за управител на „Водоснабдяване и канализация Йовковци“ в началото на октомври месец миналата година. Кандидатствали са 11 души. Трима от тях не са били допуснати заради несъответствие на представените документи с изискващите се минимални специфични изисквания за професионален опит.

Горна Оряховица е обновена с финансовата помощ на Европейския съюз

Община Горна Оряховица се отчете пред обществеността за изпълнението на проекта за обновяване на градската среда, който е един от най-м...

Избраният на конкурса Атанас Стоев е бил управител на ВиК – Хасково от 2006 до 2015 година с 4 години прекъсване по средата. Справка в Търговския регистър към днешна дата сочи, че името на Стоев не е подадено за вписване като нов управител.

„Изслушването на 10-те явили се в процедурата за управител на „ВиК Йовковци“ мина още на 2 декември, но явно никой от четиримата представители на местното ВиК, които се явиха, не са се понравили на комисията. Така начело на дружеството, което всекидневно е на прицел на гражданите на старата столица, застава един напълно непознат за региона ни.

Атанас Стоев обаче е с голям опит както във ВиК сектора, така и в политиката. В годините 2006 – 2010 и 2013 – 2015 е бил управител на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Хасково. Скоро след демократичните промени той е и кмет на Харманли, в периода 1995 – 1999 г. През 2004 г. е избран за изпълнителен директор на „ЗММ Любимец“ АД като представител на „Булвеста холдинг“.

В мандата 2015 – 2019 г. е общински съветник в Харманли, представящ коалиция „Алтернатива Днес“ в Общинския съвет. През миналата година е избран и за съдебен заседател в РС Харманли. По неофициална информация Атанас Стоев е близък до президента Румен Радев“ – писа преди дни великотърновският вестник „Борба“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Избраха Царица Роза 2024 в Казанлък (СНИМКИ)

На второ място в Европа: България е след Исландия по брой и дебит на минерални извори

След обновяване: Клубът на фоторепортера бе открит с изложба

Най-важните новини за деня: 14 май 2024 г.

Невероятно, но факт: Парното в София поевтинява, в Търново и Бургас поскъпва

Ограничават движението на камиони над 12 т по част от АМ „Хемус“

Тактическо учение с бойни стрелби се проведе в Ново село (СНИМКИ)

Затворени врати и протест заради неувеличените заплати в университетите

Вержиния Велчева: Агресорът, ако не бъде спрян, никога няма да спре сам (ВИДЕО)

Разследват ТВ продуцента Нико Тупарев и приближени до него

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com