Кметът на община Банско готви референдум

6971
Кметът на община Банско готви референдум

Кметът на община Банско Георги Икономов обявява на своите съграждани, че на предстоящата сесия на общинския съвет ще внесе предложение за провеждане на местен референдум на основание на Закона за участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, съобщиха от общинската управа.

Допитването ще бъде във връзка с изработването на новия план за управление на Националния парк "Пирин", който засяга въпроса за със ски-зона Банско и Добринище, предаде КРОСС.

Започва информационната кампания за местния референдум в Стара Загора

От днес започва информационната кампания за популяризиране на предстоящия местен референдум с въпрос: „Да бъде ли закрит Централе...

Решението на кмета е продиктувано от обществените нагласи за окончателното решаване на този наболял проблем. Икономов държи да бъде чут гласът на гражданите на общината и да бъде сложена точка на атаките от страна на псевдоеколозите, както и на всякакви спекулации по този изключително важен за развитието на региона въпрос, се посочва в съобщението.

През последните два месеца стана ясно, че институциите обръщат гръб на желанието на хората. Време е техният глас да бъде чут, заявяват още от общинската управа в Банско.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com