Кметът на Пазарджик с необяснимо скъп имот

11890
Кметът на Пазарджик с необяснимо скъп имот

Кметът на Пазарджик Тодор Попов живее в имение в с. Паталеница, построено през миналата година, в което има изкуствена река, фитнес, къща, гараж, караулки с по една плазма във всяка. 420 кв. м е разгърната площ на къщата.

В същото време в декларацията на Попов, подадена в сметната палата пише, че няма нищо за деклариране. Заплатата му е 2000 лв.

В Пловдив гледат делото за проповядване на радикален ислям

Делото за проповядване на радикален ислям, по което в Пазарджик беше осъден Ахмед Муса Ахмед, продължава днес в Апелативният съд в Пл...

Съпругата му е декларирала обща печалба 293 хил. лв. печалба от всичките четири фирми, открити през годините, когато той е кмет на Пазарджик.

Самият Попов коментира пред БТВ имота си така: "Факт е и аз не се крия че имам имот и селска къща в Паталеница на мое име. Удоволствието да стоиш на зелено е уникално. Направил съм си оранжерия да си садя домати."

Според експерти е установено несъответствие между декларираните доходи и имотното му състояние.

Кметът твърди още, че 3 дка са негови, а останалите са на негови приятели. Колата на Попов също не е негова собственост, а на негов приятел, който е доставчик на храната за детските градини в града..

Пазарджик е с нов окръжен прокурор

Висшият съдебен съвет избра с 18 гласа "за", трима "въздържал се" и нито един против Васил Малинов за нов окръжен прокурор на Пазардж...

Тодор Попов заяви, че общо къщата с всичко е около 300 хил. лева. Според оценка на независим лицензиран строител в имота са вложени не по-малко от 1,5 млн. лева.

Цените по нашия край са съвсем различни, контрира Попов.

Припомняме, че на 12 януари т.г. с пет куршума бе разстреляна 33-годишната Татяна Стоянова, шеф на кабинета на пазарджишкия кмет.

До момента няма обявена основна версия, по която да се работи, все още се проверяват мотиви във всички насоки- политически, икономически, лични.
Разпитаните по случая в Пазарджик са стотици, сред тях и кметът на града Тодор Попов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com