X
 
 

Кметът на Перник заплаши със съд ВиК дружеството, ако не спазва водния режим

2265 0
Кметът на Перник заплаши със съд ВиК дружеството, ако не спазва водния режим
Снимка: Actualno.com
Община Перник е готова да заведе дела срещу ВиК дружеството в града, ако то не спазва поетите ангажименти за часовете, в които трябва да осигурява питейна вода. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров пред Нова тв.

"Ще подпомагаме с юридическа помощ всеки, който няма нормален достъп до питейна вода във времевия диапазон, който ВиК определи.", допълни той и посочи, че е приет по-лекия вариант на водния режим.

Кметът на Перник с предложение за воден режим, чака отговор от ВиК

"Още в понеделник пуснах писмо с 13 точки, които да ни дадат повече информация за ситуацията в язовир "Студена". За съжаление, до този ...

"Пет часа късния следобяд, пет часа сутринта ще имат вода перничани. Моят ангажимент оттук нататък е да съблюдавам за изпълнеинето на водния режим", каза още Владимиров. На въпрос колко време ще продължи водният режим, Владимиров посочи, че всичко зависи от природата. "Засега разчетите, които са направени на база на този график да отток от язовир "Студена", не повече от 1 млн. кубика на месец, за около 5 месеца.

От 18 ноември, понеделник,  Перник минава на воден режим. Вода ще има сутрин от 05.00 часа до 10.00 часа и вечер от 17.00 часа до 22.00 часа. Прогнозите са, че той ще продължи около 5 месеца. Според Владимиров режимът е можело да бъде избегнат, защото е имало и по-сухи години, в които не се е налагала подобна мярка. “Това повдига много въпроси как е било управлявано ВиК дружеството, защото, ако преди няколко месеца бяха предприети стъпки, нямаше да сме изправени пред тази ситуация”, смята Владимиров.

Той обясни, че има добра комуникация с Министерски съвет и премиера, и общината ще изпрати писмо за отпускане на финансова помощ при необходимост.

Владимиров успокои, че за момента детските градини и училищата в града имат готовност да посрещнат предизвикателството. “Но това е една криза, която ще следим и ще видим как ще се развива във времето. И всяка една стъпка, която ще трябва да предприемем в бъдеще и е свързана с финансова помощ, ще я поискаме подкрепа от Министерски съвет”, уточни кметът на Перник.

Петя Аврамова към кмета на Перник - да обяви бързо воден режим

"Търсим резервни водоизточници за Перник, апелирам кмета на града да пусне максимално бързо заповедта за водния режим. Това каза минист...

Причина за въвеждането на воден режим в града е пресъхването на язовир “Студена”, припомня БГНЕС.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Нетаняху: Възможна е военна операция в ивицата Газа
Нетаняху: Възможна е военна операция в ивицата Газа

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху разпореди подготовка за евентуална военна операция срещу ислямистите в ивицата Газа. Това...