Кметът на Сопот: Във ВМЗ назначават роми предизборно

15963
Кметът на Сопот: Във ВМЗ назначават роми предизборно

Преди около месец 300 роми бяха назначени на работа във ВМЗ Сопот, което предизвика недоволство в града. Това съобщи кметът на Сопот Веселин Личев пред "Фокус".

Циганите са назначени от предишното правителство, с временни договори до Нова година, и с протекциите на БСП, използвайки ВМЗ като трамплин за изборите, каза още кметът.

Стойнев: ВМЗ Сопот остава държавен завод

Заедно със синдикатите обсъдихме бъдещето на ВМЗ Сопот. Той ще остане държавен завод. Това каза министърът на икономиката и енергетик...

„Изключително грозна картина, неподходяща, манипулираща циганите”, смята той. Те са настанени в общежитията на ВМЗ. Новите работници са изключително непрофесионалисти, абсолютно нищо не разбират от военно производство, просто са назначени по партийна линия, твърдят хората.

По думите на Личев, това е изключително грозен акт от страна на това ръководство на ВМЗ. „От работниците знам, че общежитието на ВМЗ е пълно с цигани в момента, те са от околните села. Назначиха не специалисти, а цигани, заради изборите”, добави той.

Според кмета, в момента хората се лъжат, че която и партия дойде на власт, с изключение на БСП, ВМЗ ще затвори врати. "Това се говори масово и хората са възмутени. Това е чисто предизборно, за да кажат после БСП „ние мислим за вас”. Работниците във фабриката се опасяват, че тези цигани повече няма да могат да бъдат изкарани от общежитията. Отделно от това 99% от тях нямат образование. От съкратените работници във ВМЗ са върнали само една част. Всички са единодушни, че не бива в предприятия от този род да се пускат необучени работници, без да знаят какво трябва да се прави, без да са запознати с огромните инструкции и технологии. Това е цяла технология, в която всяка операция, всяко мръдване на пръста е описано и трябва да се спазва", казва той.

Служителите на ВМЗ Сопот протестираха с месеци заради неизплатените си заплати и заради съкращенията в предприятието.

Стойнев изтъква възраждането на ВМЗ, обещава и 250 млн. евро повече за малкия бизнес

Във ВМЗ-Сопот ще бъдат наети още 300 души. Това заяви икономическият и енергиен министър Драгомир Стойнев, който днес ще посети предпри...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com