Кметът на Видин обяви бедствено положение

24618
Кметът на Видин обяви бедствено положение
Снимка: БГНЕС

Във Видин е обявено бедствено положение заради проливните дъждове. Кметът Герго Гергов е предприел мярката по-рано днес, съобщиха от общината.

Заради обилните валежи се скъса дига при село Иново и пътят Иново – Брегово се оказа под вода. Наводнени са къщи в село Буковец, заливане грози и селата Бела Рада и Рупци. 2000 дка около село Иново са заприличали на блато и реколтата е унощожена. Служители на общината и спасители от службата за гражданска защита напълниха чували и контейнери с пясък, за да спират разливите.

Дигата край село Иново се скъса

От валежите, които вече втора седмица не спират, коритото на река Делейнска се напълни и дигата край село Иново се скъса. Това съобщи з...

По данни на хидрометеорологичната служба в района на Иново в четвъртък са паднали по 24 л на кв. м. Дунав се покачи със 115 см само за едно денонощие. При Видин реката вече е 694 см. При Ново село повишението е със 136 см. Водният стълб в първия участък на реката на българска територия е 665 см. Няма опасност за дигите по реката, уверяват от видинския клон на държавното дружество „Напоителни системи".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com