Кога да потърсим адвокат по наказателно право в София

2353
Кога да потърсим адвокат по наказателно право в София
Снимка: iStock/Guliver

Вярвате или не, по неофициални проучвания, престъпността в страната през последните 20 години намалява. Дали това е в резултат на успешна политика в тази насока или тъкмо обратното – на нейната неефективност – оставяме отговора на въпроса на нашите читатели.

Когато става въпрос за проблеми в наказателното право, ситуацията определено се нажежава. Най-доброто решение, особено ако за пръв път се сблъсквате с подобен казус и не знаете какво следва, е да се обърнете към добър адвокат, който да ви окаже необходимата помощ.

Кога е уместно да доверим казуса на адвокат по наказателно право София

Наказателното право се занимава с уреждането на обществените отношения, които възникват по повод на извършено престъпление. Тези правоотношения се пораждат, само когато е извършено деяние с достатъчно висока обществена опасност, което е особено вредно за отделни субекти или за обществото като цяло.

Необходимо е деянието да е изрично инкриминирано в закона, т. е. да съществува законов текст в Наказателния кодекс (НК), според който извършеното се квалифицира като престъпление и се наказва от закона като такова.

На възможно най-разбираем език това означава, че казусът ви е наказателноправен, ако става въпрос за извършено престъпление по НК. Всички престъпления са изрично уредени в кодекса и извън тях не съществуват деяния, които влизат в определението.

При възбуждане на наказателно преследване има значение мястото, на което е извършено престъплението. Съгласно териториалната подсъдност по Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) е необходимо наказателното дело да е заведено в съда, в чийто район е извършено престъплението.

Следователно, ако местоизвършването на престъплението е в гр. София, за вас най-удачният избор в този случай би бил добър адвокат по наказателно право в София. Адвокатите нямат териториална компетентност, но за ваше лично удобство, а и на вашия адвокат е най-добре да заложите именно на местен експерт. В този случай юристите от AdvokatSofia.bg са насреща.

Конкретни ситуации, в които наказателният адвокат ще ви е от полза

Всеки има право на защита и този принцип стои в основата на наказателното право. Затова дори вие да сте човекът, срещу когото се събират обвинителни доказателства, имате право да бъдете юридически защитавани от адвокат. Дори в някои особени или по-тежки случаи законът предвижда задължителна защита от адвокат. Затова, в случай на водено наказателно разследване срещу вас имате законово право да се ползвате от защитата на адвокат.

Може да ползвате адвокатски услуги и при предоставяне на данни под формата на сигнал пред съда или органите на досъдебното производство за наличие на извършено престъпление. Адвокатът ще ви помогне да изложите възможно най-ясно и точно наказателния казус пред властите.

Освен това впоследствие би могъл и да води гражданския иск в наказателното производство, в случай че вие сте пострадало от престъплението лице и желаете да претендирате вреди в рамките на висящия наказателен процес срещу потенциалния извършител. По този начин ще имате възможност да потърсите обезщетение за нанесените ви с престъпното деяние вреди.

Адвокатът може да представлява и интересите на увредено от престъплението юридическо лице (граждански ищец).

Във всички тези, а и други случаи, свързани с извършено престъпление, може да се ползвате от юридическата помощ на добър адвокат наказателно право София в лицето на опитните специалисти от AdvokatSofia.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество