Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Когато сме на една маса, мислим за всичко, което ни обединява

08 юли 2024, 20:46 часа • 2436 прочитания

От 4 до 7 юли посетителите на фестивала „A to Jazz“ ще могат да се запознаят с историите на героите в кампанията “Храна за размисъл“ благодарение на Mastercard. Инициативата, организирана от Агенцията за бежанците на ООН (БКБООН), вече доби огромна популярност след старта си с едноименния pop-up ресторант на Световния ден на бежанеца, 20 юни. Тя използва силата на храната, за да разкаже историите на бежанци и да насърчи разбирането и съпричастността в обществото.

Над 250 души вече посетиха pop-up ресторанта „Храна за размисъл“, а поради огромния интерес организаторите обявиха две нови дати – 10 и 16 юли. По време на „A to Jazz“  посетителите ще имат възможността да чуят историите на основните участници в кампанията – Сара, Саша и Халед, както и на известния шеф-готвач Имад Аларнаб, който е куратор на менюто в pop-up ресторанта „Храна за размисъл“. Менюто, създадено от шеф Аларнаб и реализирано с помощта на екипа на ресторант „Таланти“, HRC Culinary Academy Bulgaria, представя автентични вкусове от Афганистан, Украйна и Сирия. Събитието не само предлага уникални ястия, но и споделя лични истории за културата и традициите на трима души, които започват нов живот в България.

Благодарение на Mastercard, гостите на „A to Jazz“ ще могат да участват в специална томбола, използвайки своята карта за покупки на стойност от минимум 40 лева. Регистриралите своите покупки ще имат шанс да спечелят една от 1100 награди, включително 10 двойни покани за pop-up ресторанта „Храна за размисъл“ на 10 и 16 юли.

Mastercard продължава да подкрепя значими обществени инициативи, като тази година предлага стипендии за млади момичета от професионални училища по обществено хранене за обучение по „Culinary Arts“ в престижната HRC Academy в София. Тази програма не само предоставя висококачествено образование, но и насърчава устойчивото развитие на ХоРеКа сектора в България.

В същата посока е и инициативата „Mastercard Ден“, която възнаграждава картодържателите за покупки в заведения всеки първи ден от месеца. Всеки път, когато потребителите използват своята Mastercard за покупки на храна и напитки в ресторанти, барове, нощни клубове, кафенета, сладкарници и за доставки на храна за вкъщи, те получават 10% кешбек. Максималният кешбек е до 50 лева на карта на месец. За да участват, картодържателите трябва да регистрират своите карти на www.priceless.com/den. По този начин Mastercard стимулира своите клиенти да подкрепят местните заведения и да започнат месеца с любимия си вкус, като същевременно насърчава икономическия растеж и развитието на кулинарната сцена в страната.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес