Кои са "Старбрук Еърлайнс"?

66565
Кои са "Старбрук Еърлайнс"?

Връзката между белгийският художник Жаак Де Коник и Патрик Джилис стои в основата на създаването на портфолио от премиум шоколадови  продукти под търговската марка – „Старбрук Еърлайнс“. А по-късно и  “Класик Уийлс” и „ Флийт“.  Но откъде тръгва всичко... 

Историята 

Белгийското изкушение „Старбрук Еърлайнс“

Белгийският шоколад – едно от най-прекрасните изкушения на този свят, от една година има своето уникално лице на българския пазар...

През 1914 година белгиeцът Жан –Батист Лийроа заживява в Санта Барбара, Калифорния и си купува самолет от марката Curtis Jenny JN4.  През 1932 година Лийроа вече има двама синове, които мечтаят да основат своя собствена компания за въздушна поща на име "Starbrook Airlines". 

След Втората световна война (1948 година – б.р.) Емил и Жак стават горди собственици на самолет DC3. Възстановителните работи по него отнемат осем месеца. 

Само две години по-късно, през 1950, двамата братя кацат принудително на остров близо до Хауланд-южната част на Тихия океан. Подпорите и колесниците на самолета са напълно разбити.

Година след инцидента, докато ремонтират повредените части, братята започват да създават мебели от алуминиевите части на самолета, нo веднага след това (1952 година) излиза прессъобщение, че Starbrook Airlines се връща към небето с ремонтирания самолет DC3. 

Почти половин век след това, през 1998 година, на пазара е пуснат превъзходен белгийски шоколад в прекрасна опаковка по дизайн на Жак Лийроа с артистичен псевдоним Жаак Де Коник. Илюстрациите са вдъхновени от приключенията на автора и хората, с които се е срещал по време на живота си като пилот. 

Неизвестен заплаши да отвлече белгийската принцеса Елизабет

Белгийската принцеса Елизабет, една от дъщерите на крал Филип, е била заплашена с отвличане, предаде БТА. Заплахата е била писмена и а...

Кой е Жаак Де Коник? 

През 1983 с помощта на масло и водни бои, Жаак създава своето въображаемо летище: „Старбрук Еърлайнс“. Това, което докосва силно въображението му е магическия свят на авиокомпаниите от миналото, стюардесите и пилотите.  Дизайнът на опаковката е решен в ретро стил и избразява атмосферата от 50-те години на авиацията – стюардеси, пилоти, ретро самолети. Дизайнът на цялата серия шоколади „Старбрук Еърлайнс“ е създаден и развит от художника Жаак Де Коник. Той използва акварелни бои за да създаде уникален по рода си и напълно различен стил на опаковката в сравнение с традиционния и консервативен дизайн използван от повечето производители на пазара на шоколадови изделия. Такъв изключителен и иновативен подход при оформлението на опаковката заслужава единствено и само най-доброто качество белгийски шоколад, както и обратното! 

Качеството

За създаването на шоколадите „Старбрук Еърлайнс“ се използват само най-качествените продукти - най-финия белгийски шоколад, който съдържа най-добрия суров материал и най-добрите ръчно подбрани какаови зърна. За производството на млечния шоколад се използват какаови зърна с произход Сиера Леоне, Гана, Того, Нигерия, Камерун, Габон и Конго. Докато останалите производители използват напълно автоматизирани производствени линии без човешка намеса, „Starbrook Chocolate Company“ внедряват обновени машини, които са обслужвани от най-вещите майстори в занаята, като по този начин шоколадът „Старбрук Еърлайнс“ продължава да се произвежда по начин, по който се е произвеждал в миналото. Шоколадът съдържа 100% чисто какаово масло, без изкуствени оцветители и консерванти.

Ако все още не сте участвали в нашата коледна игра, със съдействието на белгийските шоколади "Старбрук Еърлайнс", може да го направите тук!

Белгия разреши евтаназията и на деца

Белгийският парламент реши да няма възрастова границa за неизлечимо болни, които искат евтаназия. Лицата под 18-годишна възраст ще мога...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com