Колко са опасни социалните мрежи и как самата е станала жертва в интернет? Говори Ивет Горанова

2349
Колко са опасни социалните мрежи и как самата е станала жертва в интернет? Говори Ивет Горанова
Снимка: Actualno.com

"Лев Инс" стартира втория етап на кампанията "Пази детето в интернет", а негово лице е олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова. За мисията на кампанията, за опасностите в интернет Acualno.com разговаря с нея. ОЩЕ: "Лев Инс" стартира вторият етап от кампанията "Пази детето в интернет" с фокус родителите

- Ивет, ти си лице на кампанията "Пази детето в интернет". Защо прие и каква е мисията на кампанията?

- С удоволствие приех да съм лице на тази кампания. Работя всекидневно с деца. Мисля и искам да бъда добър пример за тях. Имам желание да им помогна да се справят със социалните мрежи, защото всички знаем, че те прекарват 95% от времето си в тях. Истината е, че те крият много опасности, с които децата не са запознати и лесно стават жертви на манипулации и злонамерени действия. 

- Кои са най-честите заплахи в интернет за децата ,за учениците, за тийнейджърите?

- Много деца се подлъгват да си пращат снимки, които след това използват срещу тях. Доста често се крадат и профили, а след това чрез тях се качват други снимки. Всичко това може да им навреди много. Може да станат жертва на психическо насилие, може да бъдат финансово изнудвани. За мен социалните мрежи са станали по-опасни от живота извън тях. 

- При пресконференцията за старта на втория етап от кампанията "Пази детето в интернет" ти сподели, че също си била жертва на тормоз в интернет. Какво ти се случи?

- Често са се опитвали и един път успяха да ми откраднат профили в Инстаграм, "Фейсбук". Това се случи след олимпиадата в Токио. Не успях да си възвърна профилите, дори едната ми страница във "Фейсбук" все още е активна, но е управлявана от друг човек. Моята грешка е, че не обръщам внимание на тези неща, тъй като за мен е по-важен животът извън социалните мрежи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com