Колони от автомобили се образуваха на "Капитан Андреево" и "Лесово"

3768
Колони от автомобили се образуваха на "Капитан Андреево" и "Лесово"
Снимка: БГНЕС

Колони от товарни автомобили са се образували на граничните пунктове „Капитан Андреево” и „Лесово”. Това съобщи говорителят на Гранична полиция Лора Любеновa пред "Фокус".

Тя увери, че обработката на документите от нашата страна не е прекъсвала и е интензивна. Леките коли и автобусите преминават без проблеми.

Осъдиха шестима от общо 146 емигранти, задържани на "Капитан Андреево"

Първите 6 имигранти, които бяха заловени в ТИР на "Капитан Андреево", вече са осъдени. Вчера на граничния пункт е бил задържан ТИР с ра...

„Информацията от „Лесово” е, че нашият товарен трафик се обработва на две трасета, така че няма никакъв проблем с обработката на товарните автомобили от българска страна”, заяви Любенова.

По думите ѝ една от причините за засиления товарен трафик и образувалите се колони през „Капитан Андреево” е, че преди два дни е имало голямо задържане на трафика на сръбско-хърватската граница и след като от там преминаването е станало възможно, много автомобили са пристигнали на веднъж на пункта.

Друга вероятна причина е, че вчера е имало проблеми с преминаването на участъка от пътя между Пловдив и Свиленград, поради наводнение. Там е имало затворен участък и задържане на трафика. След като е било възобновено движението, се е образувало значителна колона от чакащия товарни автомобили на пункта. „През последното денонощие на изход на „Капитан Андреево” са обработени около 800 товарни автомобили, което изобщо не малка цифра”, заяви Любенова като пример за интензивната работа на граничните полицаи на пункта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com