Коментар №1 на седмицата: Пътят до Омуртаг – през Шенген: Гледайте голямата картина

11680
Коментар №1 на седмицата: Пътят до Омуртаг – през Шенген: Гледайте голямата картина

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар бе един от тях.


Попадна ли ви в полезрението новината, че кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов и баща му Хасан са арестувани? Разбрахте ли защо - бащата е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, а кметът за участник в нея.

Тривиално, ще кажете – кой политик в България не заслужава да е зад решетките? За съжаление тук трудно ще възразим, просто защото 30+ години преход дадоха безброй и безброй примери, че в тази порода – политиците, черните овце са много. Пък и по принцип, не само в България. Но историята на Ешрефов си заслужава вниманието.

Защо? Той е 2 мандата кмет на Омуртаг като част от ДПС, но сегашният му мандат е като отделил се от ДПС. Ешрефов си тръгва с все всички общински съветници от ДПС – мълвата е, че защото не му харесало как била наредена депутатската листа за Област Търговище.

Сега, дори няма и четири месеца от началото на "независимия" мандат хоп – престъпник! И то организиран. Получил е микроинсулт при ареста и е в болница – а прокуратурата чак се е засилила да провежда съдебно заседание там, явно я е страх нещо да не го изпусне. Или не, обърках се - прилага цялата строгост на закона. Защото Ешрефов и баща му са най-големите престъпници, които сте виждали - Вие видяхте такива неща като КТБ де, да напомня, аз лично съм позабравил в кое спешно отделение бяха разпитани Путин и Обама, че не влязоха в обвинението тогава: Прокурор: Пеевски не е обвиняем за КТБ? Путин и Обама също не са!

И сега най-интересното, специално от БНТ: "Разследването срещу кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов започва за корупция преди няколко месеца в Окръжната прокуратура в Търговище. Прехвърлено е обаче на столичните прокурори, за да се гарантира обективност и да се избегне рискът местни зависимости да повлияят на работата. Така се събират достатъчно доказателства, че обществени поръчки в Омуртаг са печелени от различни фирми, по на пръв поглед редовни процедури. Веднага след възлагането обаче спечелила фирма прехвърля изпълнението на друго търговско дружество, което е собственост на бащата на кмета".

Какво излиза значи – от "няколко месеца" била работата. И няколко "обществени поръчки" - множествено число. За няколко месеца ли – пък то от новия мандат няма и 4 пълни минали?! Тези обществени поръчки кога бяха? Преди или след като напусна Партията? Проблемът ясно кога стана - след като излезе от Партията ...

Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Защото сега сме на фазата: "Сега възприемам Делян Пеевски като човек, зад когото има 400 хил. гласоподаватели, които независимо дали Пеевски е отпред или не, те няма да се изпарят". Макар че май тя преля и то отдавна, от поне няколко месеца, в "Сега бившето задкулисие седи на първи ред в парламента, всички сме там". КОЙ го казва ли – научете, ако не знаете, спомнете си, ако сте забравили: Голямото проумяване на мънкащия субект. Две интервюта, които да гледате

И друго ако сте забравили – то сега е важна Голямата картина. Шенген, еврото, евроатлантизмът, Украйна. Да де, но например Украйна стана важна заради малките неща – не им се щеше на хората да я карат с корупция, търговия с влияние или простичко казано: бандитизъм до дупка от разни олигарси на техен гръб. Затова излязаха на площада в Киев 2013 година и бандитът в Кремъл почна да се брани, да не излязат и при него на Червения площад. Далновиден е, като трябва да си пази задника, спор няма – толкова, че ни приближи до Трета световна война, понеже 24 години крадене и дерибействане не му стигат, иска още, и още, и още, без да му се потърси сметка. Като сме на темата за бандитите, и в България не е далеч и много по-различно, а ЕС се клати точно заради такива неща, които пренебрегва заради Голямата картина. Но Голямата картина е сглобена от малките дейтали – като този хората да се чувстват доволни. Става, когато има справедливост. Не за едни сватба, а за други – брадва.

Защото сега - за кокошка няма прошка, за милиони – няма закони. Дори в Шенген и с еврото!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com