Коментар №2 на седмицата: Пеевски и Божков ще ни осъдят за милиони – а стиска ли им?

3363
Коментар №2 на седмицата: Пеевски и Божков ще ни осъдят за милиони – а стиска ли им?

Публикуваме най-четените и харесвани коментари тази седмица. Този коментар събра над 20000 ваши прочитания в Actualno.com.


В България отдавна живеем в следната реалност – ние ги хващаме, те ги пускат. И това се случва, защото правилата са написани така, че хванатите да бъдат пуснати.

Така се получава и със скандала "Магнитски". След американските санкции срещу Делян Пеевски и Васил Божков се прочухме – първата страна в ЕС срещу граждани на която има наложени санкции от най-могъщата държава в света заради корупция. При това не какви да е граждани – депутат, един от най-известните бизнесмени, дори висш представител на службите ни за сигурност (Илко Желязков).

България трябваше да реагира и направи свой списък, базиран на тези санкции. Идеята – да не пострадат държавни и общински предприятия, защото работят с посочените от САЩ или с техни приближени. Защото санкции на САЩ означава буквално да не можеш да ползваш банкови операции в цял свят. А това значи направо да хлопваш кепенците.

Само че съвсем логично този български списък беше обявен от съда за незаконен. Все още окончателно, но изглежда въпрос на време. А причината защо стана така и как можеше да не става така (за пореден път по важни за обществото въпроси), можете да видите В ТОЗИ МАТЕРИАЛ!

На финала като нищо Пеевски, майката на Пеевски, Божков, жената до Божков ще имат основания да съдят държавата за обезщетения. Тоест да съдят всички нас. Включени са в незаконен списък, това ги е ощетило – ясно като бял ден. Ощетило ги е с много. Много пари. И точно тук е наистина интересното, както вече каза пред Actualno.com адвокат Николай Хаджигенов: "Ще видя как пред съда ще докажат Пеевски, майка му и не помня още кой какви реални вреди са претърпели от това. Те сигурно са претърпели вреди, но те трябва да ги докажат. Ще бъде безкрайно интересно – аз чакам с нетърпение точно този момент".

Ето това е знаменитото. Да видим как Пеевски и Божков ще кажат – мен като ме включиха в този списък, ми попречиха да спечеля от това, това и това. А щях да спечеля от него, защото щеше да стане едикакво си – буква по буква. Тия пари щях да вземе, този щеше да ми ги даде, защото аз щях да направя едикакво си за него. Но понеже не стана, загубих. Наистина ще е шоу – да каже Делян Пеевски в съда от какво точно, ама съвсем точно, му е попречено да спечели, когато е влязъл в списъка "Магнитски". И за Божков важи. Като кажат така, пред съда, да не вземе най-после някой да види дали по казаното няма нарушение на някой текст в Наказателния кодекс? Или на някои текстове? Или в друг кодекс? Защото каквото има да се казва, ще се каже пред съда. От това място по-силно здраве му кажи.

И ей така в цялата ситуация си спомням за американската история - Ал Капоне не влиза в затвора заради убийствата, които е извършил и разпоредил да извърши, а заради неплатени данъци! От живия живот наистина няма по-откачено нещо!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com