Концерт в подкрепа на антиправителствените протести

22314
Концерт в подкрепа на антиправителствените протести
Снимка: БГНЕС

Концерт "Вдигни очи. Стоп на псевдопрехода" започна на площада пред храм "Свети Александър Невски", предаде “Фокус”. Вече се събират зрители за концерта, в района няма напрежение. Има полицейско присъствие. Видимо до момента са се събрали няколкостотин души за концерта, като продължават да пристигат граждани. На площада са и протестиращи, които държат български знамена. Има плакат, на който пише „Пловдив иска едно - оставка”. В района има засилено полицейско присъствие и седем автомобила на жандармерията, както и пожарна кола. Има хора, дошли с велосипеди, и семейства с малките си деца. Започнаха скандирания "оставка".

Концертът е организиран от Инициативен комитет "Чисти ръце" и е обявен в подкрепа на антиправителствените протести и на окупационните действия на университетите. В концерта са обявили, че ще участват естрадната певица Ваня Костова, организиралият концерти по време на летните протести Васко Кръпката, Валди Тотев, Група 7, Милица, Ралица, Драго и Ева от "Тоника", комикът Шкумбата, а на откритата сцена ще бъдат още Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров, които още в началото на окупационните действия посетиха студентите в аудитория 272 на Софийския университет. Очаква се да се включат още изпълнители.

Надзиратели: Господа управляващи, елате при нас, омръзна ни мизерията

Служители на затворите и следствените арести от цялата страна се събраха пред Министерство на правосъдието в София на национален митинг...

Затруднено е движението на центъра на столицата. Остава блокирано цялото пространство от Ректората на Софийския университет до четвърти километър по бул. "Цариградско шосе" и бул. "Васил Левски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)
Прогноза за времето - 1 май 2024 г. (сряда)

Атмосферното налягане ще се понижава и вечерта вече ще е близко до средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 1 май. Какви...