Конкурсът "Пролет над Бургас" стартира в понеделник

16685
Конкурсът "Пролет над Бургас" стартира в понеделник
Снимка: mladite.eu

От 17 март за четвърти пореден път стартира конкурсът за рисунка и фотография на Младежкия културен център към Община Бургас "Пролет над Бургас". Мотото му тази година е "Пролетно-великденска хармония", съобщи News.Burgas24.bg

Общинското състезание цели да открива, стимулира, насърчава и предостави възможност за изява на таланти в областта на изкуството.

Повече от 60 дела ще се гледат по случая „Бургаски корабостроителници”

Масовото уволнение на служителите от „Бургаски корабостроителници” навлече на предприятието 60 дела. Те ще се гледат в Бург...

В конкурса могат да участват юноши и младежи на възраст от 11 до 29 години, разделени в три възрастови групи:I група - от 11 до 14 години; II група - от 15 до 18 години и III група - 19 до 29 години.

Организаторите тази година са решили освен изобразителното изкуство да включат и фотографията като елемент и друг начин на "рисуване", по който също се създават изображения. За това и конкурсът е разделен в две категории: за рисунка и за фотография.

В категорията "Рисунка" участниците трябва да представят до две авторски творби. Участието е индивидуално! Рисунките трябва да бъдат на хартия /картон/ с размер А4 или А3. Няма ограничения в техниката. Могат да се използват всички видове живописни, графични и приложни техники. На обратната страна на всяка кандидатура /или на отделен лист/ трябва да бъдат нанесени данните на участника: трите имена, възраст /ден, месец, година на раждане/, организацията /училище, университет, школа и т.н./, пълен адрес, координати на връзка - телефон и e-mail. Творбите ще се събират в Младежки културен център, ул. "Гладстон" № 39, ет. 2, стая № 23.

В категорията "Фотография" могат да участват авторски фотографии, направени с фотоапарат или с мобилен телефон. Няма ограничение в максималната големина на снимките, както и в това дали те ще са черно-бели или цветни. Размера на снимката по дългата страна не трябва да е по-малък от 900 пиксела. Не се допускат груби манипулации по кадрите. Всеки участник има право да изпрати до 2 фотографии. Фотосите се изпращат по електронен път на адрес: mkc_bs@abv.bg. В имейла трябва да бъдат вписани също данните на участника и неговите координати на връзка.

Срокът за представяне на конкурсните работи е 13 април 2014 г.

Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури, което ще избере финалистите за почетната стълбичка на победителите. Наградените ще бъдат обявени до 15 април 2014 г. в сайта на Младежки културен център - http://mladite.eu/.

Изложбата с класираните творби ще бъде експонирана в Младежкия културен център и официално открита на 17 април в 18.00 ч. Ще бъдат наградени първите три творби във всяка възрастова група и категория, а всички класирани деца ще получат грамоти.

Отличените творби ще останат във фонда на Младежки културен център и ще се ползват за учебни, представителни, рекламни и благотворителни цели.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com