Костов: Борисов май не може да се наложи на вътрешния министър

9055
Костов: Борисов май не може да се наложи на вътрешния министър
Лидерът на ДСБ покани министър-председателя на изслушване

Лидерът на ДСБ Иван Костов отправи остри критики към премиера Бойко Борисов за диалога му с вътрешния министър Цветан Цветанов.

"Министър-председателят трябва да вземе отношение към серията нарушаване на човешките права и необясними развития от последвали действия на МВР. Оставаме с впечатление, че държавата няма власт да реагира на тези случаи. Абсолютно никакво развитие няма. Издевателството над семейството в Мировяне с пребиване и брутално нарушаване на човешки права беше последвано от искане на оставки от министър-председателя, а министърът на вътрешните работи взе някакви административно-политически назначения, с което не реагира въобще. Ние оставаме с впечатление, че министър-председателят не може да разпореди каквото и да било на вътрешния министър. Бит е човек с електрошокова палка, което означава, че насилието ескалира. Министърът на вътрешните работи обвини председателя на Съюза на съдиите г-жа Тодорова за връзка с организираната престъпност, без да покаже каквито и да било доказателства за това и по този начин нанася сериозен удар върху престижа както на МВР, така и на Съюза на съдиите”, каза Иван Костов.

Куцкова: Цветанов не ми е на нивото!

Примката около вътрешния министър Цветан Цветанов се затяга все повече. Освен обществения натиск за негова оставка от страна на обществ...

Той покани министър-председателят на изслушване, за да са убедени, че в държавата има някаква власт, която може да реагира на тази серия от скандални случаи.

"Може би пък всичко това цели да се изтласкат на заден план други скандали или имаме пред себе си тактиката на изкуствено повдигнати скандали, които имат за цел да изместят предишните до изтощаване на общественото внимание. Това поражда силно усещане за безвластие в страната. Искаме да видим министър-председателя в ролята си на човек, който идва и пред парламента заявява „Аз искам оставките и ще ги постигна. И като не постигна оставките от министъра на вътрешните работи, ние отдавна от Синята коалиция сме поискали оставката на този вътрешен министър. Да му взема на него оставката и тази сага с тези скандали да приключат, защото в държавата се случват отвратителни неща”, заяви Иван Костов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com