Костов ще спасява икономиката

4961
Костов ще спасява икономиката
Спрете монополите, призова управляващите синият лидер

Основен приоритет за Синята коалиция през следващата сесия ще бъде грижата за спасяване на българската икономика. Това съобщение постави в личния си профил във Фейсбук лидерът на ДСБ Иван Костов преди първия работен ден на Народното събрание за 2012 година.

В самия парламент бившият премиер повтори думите си и допълни, че са отишли в историята създадени по време на реформите на десницата фирми и предприемачески инициативи, които са създавали надежди на десетки и стотици хиляди хора.

Данните от пререгистрацията на фирмите показват, че по-малко от половината регистрирани български фирми са се пререгистрирали. Пререгистрирали са се едва 566 000 компании. Повечето фирми пък са с нулева заетост. Това показва изключително тежкото състояние, в което се намира българското предприемачество, подчерта Костов.

Аз се обръщам към управляващите от ГЕРБ - да се прекрати политиката на защита на монополите. Ще предложим на Народното събрание, от името на Синята коалиция, поправки, такива изменения в Закона за защита на конкуренцията, които да задължат Комисията за защита на конкуренцията и другите контролни органи след това като Комисията за водно и енергийно регулиране и Комисията за регулиране на съобщенията, да пазят интересите на потребителите, а не - интересите на монополите. Ще предложим твърда дефиниция за фирма, намираща се в господстващо положение, и за това какво е злоупотреба с господстващо положение", каза Иван Костов.

„Ще подкрепим въвеждането и утвърждаването на фискалните правила, недопускащи прекомерен бюджетен дефицит, гарантиращи, че в България дефицитът ще бъде в рамките на широка балансираност, без обаче да подкрепим хармонизацията на данъчното законодателство, без да подкрепим въвеждането на данък върху финансовите транзакции, и без да се съгласим с участието на България в спасителни фондове за страните, които поради лоша финансова дисциплина са изпаднали в тежки дългови проблеми. Ние сме против строителството на АЕЦ „Белене", каза още тъмносиният лидер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com