Красимир Каракачанов: Докато сме разединени и се мразим, нищо добро не ни чака

7524
Красимир Каракачанов: Докато сме разединени и се мразим, нищо добро не ни чака
Снимка: ВМРО

Септември е месец на две велики дати – датите на Съединението и на Независимостта. Това написа в профила си във Facebook лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов

Българите постигнаха тези две велики победи в своята национална история благодарение на това, че имаха своя национална кауза, свой път, ясна визия, свои идеали: обединението на всички българи в една свободна и проспериращата държава

Каракачанов: На България трябват ясни субекти, а не нови политически проекти

Бившият вицепремиер и министър на отбраната и настоящ лидер на ВМРО Красимир Каракачанов предполагал, че още след първите избори ще има...

Нищо, че и в десетилетията непосредствено след Освобождението у нас също е имало политически битки и корупция. Но поне имаше ясна кауза – нещо, което обединява различните партии, които иначе нерядко се биеха с бастуните в парламента. Защото тогавашните лидери не основаваха политически „проекти“, а следваха идеите си. А зад тях нямаше олигарси или външни сили.

И Съединението, и постигането на Независимостта са успешни актове, станали не благодарение на някой голям брат, а въпреки великите сили. Съединението се случи въпреки волята на Русия, която насъскваше Турция да воюва с нас, а и успя да насъска Сърбия. Независимостта също не стана с подкрепа от великите сили, а с умело възползване от обстоятелствата, създали се след т.нар. младотурска революция.

Затова и днес още по-ясно личи колко празни са всякакви приказки за нови „проекти“ – всичко това е вятър и мъгла. Зад всеки такъв проект стоят нечии икономически интереси – олигарсите просто им разменят ролите спрямо конюнктурата.

Политиците от времето на Съединението и на Независимостта не само успяваха да направят нещо въпреки великите сили, но успяваха и да накарат великите сили да го приемат. А днешните политици са станали абсолютни измекяри, робуващи на външни фактори и не смеят да изразят собствена воля.

Душо Гавазов: Дни като този са особено необходими днес, защото нацията ни е силно разделена

Честит Ден на Независмостта! Нека всички, които чувстват себе си истински Българи, приемат най-искрените ми пожелания за много бъдещи п...

И какъв е изводът: докато сме разединени и се мразим, докато нямаме ясна кауза и сме раболепни изпълнители на чужда воля - нищо ново и добро не ни чака. Чака ни само да продължим да сме най-бързо топящата се нация в Европа, застаряващо общество с най-ниски доходи и най-висока смъртност.

Общество с политици, които се съгласиха да затворят четири реактора на ядрената ни централа АЕЦ „Козлодуй“ без те въобще да са опасни. Политици, които подписват т.нар. „Зелена сделка“, с която ще оставят хиляди хора без работа и ще убият българския бизнес и икономиката ни. От енергиен лидер на Балканите до десет години ставаме основен вносител на енергия. Политици, които утре ще предадат страхливо цялата българска история и каузата на българщината в Македония.

Това всичко се дължи на липсата на воля и на кауза. И това можем да си пожелаем за празника на своята независимост – лидери с идеи и характер, а не поредните проектчета за власт на чужди интереси над вътрешните.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

ЦИК обяви колко партии и коалиции са се регистрирали за изборите

Спецов с коментар след случая със заплашения служител на НАП

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com