Кристалина: Ако бедствието "ни отвори очите", страданието на хората няма да е напразно

4736
Кристалина: Ако бедствието "ни отвори очите", страданието на хората няма да е напразно

Според еврокомисаря Кристалина Георгиева, ако бедствието, което се случи в Хасковска област, "ни отвори очите" да обръщаме повече внимание на превантивните мерки, страданието на хората няма да е напразно. Тя каза това пред журналисти в Свиленград. Европа помага и ще помага, посочи еврокомисарят в отговор на въпрос на репортер на БТА ще помогне ли Европейският съюз за преодоляване на последиците от бедствието в района.

Ние помагаме и по краткосрочните мерки и затова сме тук - да донесем нашия опит, да видим къде можем да помогнем, добави Георгиева.

Кърджали под снежната блокада – 34 села без вода, 20 без ток

Поради аварии без водоснабдяване са 34 села в Кърджалийска област, 20 са без ток, а пътните връзки са прекъснати в 33 участъка, преда...

"В България имаме достъп до значителни фондове, които могат да бъдат насочени за облекчаване на последиците от бедствието. Българското правителство и Европейската комисия ще работят изключително бързо, за да можем да насочим тези средства към хората - да почувстват , че и правителството, и тяхното европейско семейство са до тях", отбеляза Кристалина Георгиева.

Според нея, ако тази зима - която е предизвикала кризи в девет европейски държави, включително и в нашата - доведе до по-сериозни наводнения и бедствието надмине 0,6 на сто от БВП, България може да получи помощ от Фонда за солидарност с Европа, посочи еврокомисарят. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com