Кристалина Георгиева обеща помощ от Европейската комисия

31489
Кристалина Георгиева обеща помощ от Европейската комисия
Снимка: БГНЕС

От страна на Европейската комисия има пълна подкрепа към това, което се случва тук във Варна. Това е подкрепа както от морална, така и от финансова страна. Това каза пред журналисти във Варна европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарна помощ и реакции при кризи Кристалина Георгиева.

„Най-голямата ми надежда е да ползваме предстоящият седемгодишен период. Предстои подписването на новата програма за сътрудничество се надявам в нея да се даде приоритет на пострадалите региони”, посочи Георгиева.

Президентът обеща, че гражданите ще видят солидарността на държавата

Днес се набелязаха конкретни, ясни и точни мерки, за да се знае кой какво прави от тук нататък по отношение на овладяването на ситуаци...

По нейни думи е рано да се каже кога може да дойде тази помощ тук, тъй като предстои да бъде направена оценка на щетите и на това, което трябва да се направи.

„Сега най-важното е да се помогне на хората, да не се допусне, ако падне нов дъжд да се случи същото”, подчерта еврокомисар Георгиева. Трябва да се разграничат частните от обществените щети, тъй като по Европейският фонд може да бъдат насочени помощи за възстановяването на инфраструктурата, както и от социалния фонд за заетост да се помогне на хората останали без дом”, поясни Кристалина Георгиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com