Кристиан Таков: Господин Борисов, извинете се, всеки греши

8212
Кристиан Таков: Господин Борисов, извинете се, всеки греши
Снимка: БГНЕС

Това е трагедия. Така преподавателят в СУ "Св. Климент Охридски" доц. Кристиан Таков коментира в ефира на Нова телевизия скандала, който се развихри, след като председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов показа препратено му от премиера Бойко Борисов съобщение, с което изглежда, че член на Висшия съдебен съвет (ВСС) "рапортува" на министър-председателя, че съдебните кадровици не са разрешили той да бъде привикан във връзка с казуса „Яневагейт”.

"В България всяко чудо за три дни, по тази причина на всеки три дни чудо", коментира Таков. Според него проблем е, че имаме скандали, но те не стигат до логическия си завършек. "Тези скандали нямат ефект, не стигат до развръзка", каза юристът.

Винаги ще има хора, които ще се слагат на премиера. Въпросът е как примерът ще приеме тази топка на слагането

Това каза в ефира на Нова телевизия преподавателят в СУ "Св. Климент Охридски" доц. Кристиан Таков. Той коментира скандалът, който се ...

Ние имаме в момента огромен скандал, защото засяга член 8 от Конституцията, който казва, че властите са разделени, заяви Таков, говорейки за разделението между съдебната и изпълнителната власти.

Винаги ще има хора, които ще се слагат на премиера. Въпросът е как примерът ще приеме тази топка на слагането, коментира още той. По думите на юриста съдебната власт е съблазнила министър-председателя и му е показала, че може да го обладава. По думите му обаче това е и взаимно.

Кристиан Таков обърна внимание, че е много важно да се разбере кой и защо е изпратил този SMS. "Унизително е да се вадят разпечатки, но и до там може да се стигне", каза той. Според юриста този, който е изпратил съобщението, трябва да се отдиде от съдебната система

Това ще доведе до унижението министър-председателят на България да отказва да разкрие противоправна дейност за нарушение на разделението на властите, заяви юристът.

Ако въпросът изглежда реторичен. Господин Борисов извинете се, всеки греши, заяви Кристиан Таков, според който трябва да се позволи на премиера да поправи държанието си около скандала с SMS-а.

Доц. Таков: Политиците се страхуват от прокуратурата поради свои зависимости

Не виждам кой ще замести Христо Иванов с ефективността и успешността, с която той беше тръгнал. Това каза пред bTV Кристиан Таков , пре...

"Лозан Панов в момента говори много остро и много политически, за да може да прикрие какво се случва в някои съдилища. Целта е определен кръг хора да узурпират ключови съдилища", заяви преди това в ефира на телевизията съветникът на премиера Бойко Борисов и лидер на партия "Ред, законност и справедливост" Яне Янев.

"Предлагам да въдворим малко хигиена на мисълта", каза след това Кристиан Таков. Според него това е подмяна на тезиса. 

Има лагер на тези, коиото искат да задържат и тези, които да променят правилата, каза още юристът, говорейки за съдебната реформа.

Председателят на ВКС Лозан Панов показа миналата седмица пред членовете на ВСС и пред журналистите получено съобщение от номера на премиера Борисов, което гласи: "Лозан Панов отново предложи да Ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме" (Lozan Panov otnovo predlozi da Vi vikame vav VSS po zapisite za dvete kaki.) Ne go priehme.” SMS-ът е към Панов във връзка с дебатите във Висшия съдебен съвет по проверката срещу съдия Владимира Янева относно изтеклите записи, включващи имената на съдии и политически фигури, включително на Бойко Борисов. Те станаха известни като "Яневагейт". В записите се говори за търговия с влияние, кадруване и натиск от политическо равнище в съдебната система.

Бойко Борисов заяви, че SMS-ът му е бил изпратен от негов съветник, а по-късно Яне Янев заяви, че това бил той. Съветникът на премиера заяви още, че съобщението не е изпратено от член на ВСС, а от служител в администрацията.

Яне Янев: Лозан Панов прикрива какво се случва, за да може да се узурпират ключови съдилища

Лозан Панов в момента говори много остро и много политически, за да може да прикрие какво се случва в някои съдилища. Целта е определен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com