X
 
 

КТ "Подкрепа" е против видеонаблюдението детски градини и училища

1037 1
photo of КТ "Подкрепа" е против видеонаблюдението детски градини и училища
Снимка: БГНЕС
Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции. Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация.

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната. Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите. Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Протест срещу насилието в детските градини в Добрич

На 16 февруари, петък, ще се проведе протест „Не на насилието над деца в детски градини и училища“. Той ще се състои в гр....

Исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика, казват от синдиката. Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
    Мисля, че на този етап вече видеонаблюдението трябва да се направи в защита на учителите. Защото в някои от клипчетата веждаме добре подбрани кадри, как учителя реагира, но не виждаме на какво реагира т.е. не се вижда какво правят малките келешчета!