КТ "Подкрепа" е против видеонаблюдението детски градини и училища

2316
КТ "Подкрепа" е против видеонаблюдението детски градини и училища
Снимка: БГНЕС

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции. Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация.

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната. Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите. Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Протест срещу насилието в детските градини в Добрич

На 16 февруари, петък, ще се проведе протест „Не на насилието над деца в детски градини и училища“. Той ще се състои в гр....

Исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика, казват от синдиката. Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com