Мая Манолова: Гражданите подкрепят Бойка, не Бойко

6933
Мая Манолова: Гражданите подкрепят Бойка, не Бойко
Снимка: Изправи се.БГ

„Държавността се разпада заради безотговорни институции и политици. Кое повече разпада държавността от прогнилото здравеопазване, от безхаберието на върха, от това в какво състояние е здравната ни система? Това убива държавността“. Това коментира бившият омбудсман и председател Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в студиото на „Лице в лице“ по Би Ти Ви.

„Аз никога не стоя зад, стоя до и стоя със. Заедно съм с медицинските сестри от години. От кого ли не бяха излъгани тези жени. Да, подкрепям ги, осъзнато, от сърце, като жена, като майка, като пациент, като гражданин“, отговори Манолова на въпрос дали стои зад протестиращите сестри. Според нея здравният министър Кирил Ананиев е излъгал многократно медицинските сестри. „Съсловието застарява, утре няма кой да е погрижи за Ананиев като влезе в болница. Здравеопазването затъва, ако ни удари коронавируса, няма да има медицинска сестра да ни обгрижи. Това ръководство разбива здравната система“, допълни тя.

Бойко Борисов: Исканията на сестрите са изпълнени (ВИДЕО)

„Отнасяме се с уважение към исканията на всеки“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в отговор ...

„Тези жени са на палатков лагер от една седмица, никой от властта не се спря там, никой не ги попита. Когато едно съсловие излезе с искания се започва с нападките, че действията им са политически. Това са отговорни искания на жени към българските граждани, защото утре депутатите няма да имат медицинска сестра и здравна грижа“, каза още Манолова.

„Къде днес е Борисов? Трябваше ли Бойка да се качи на прозореца, за да я види Бойко? Гражданите подкрепят Бойка, не Бойко“, заяви още Мая Манолова. „Колко пъти сте виждала жена на прозореца на парламента? Разбирате ли докъде трябва да бъдат докарани тези жени с безразличието на институциите. Не е правилно да се каже, че са отчаяни – те преминаха тази граница и се качиха на перваза, за да ги види властта. Българският народ стои зад тези медицински сестри, зад техните искания. Сигурна съм, че ще има тепърва протести в страната, всички недоволни ще се съберат и тогава тежко на властта“, допълни тя.

Бившият омбудсман призова всички говорители да се въздържат от обидни квалификации. „Подобни протести трябва да бъдат уважавани. Това е подходът на властта, любимият трик на премиера Борисов – да настройва съсловия срещу съсловия. Боли ме за тези жени и за хората, които им лепят етикети. Здравната система се разпада, медицинските сестри изчезват. Медицинските сестри са на изчезване, те напускат България заради унизителното отношение на властта“, категорична бе Мая Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Миньори и енергетици на автопротест в София

Митрополит Антоний: Трябва ни деен патриарх, защото обществото има нужда от светлина и опора

С над 200 км/ч: Шофьор се заби в багер на Околовръстното в София (СНИМКИ)

Експерт се надява новите влакове на БДЖ да са от това хилядолетие

Областният управител на София обясни каква ще е съдбата на Паметника на Съветската армия

70% от хората искат нова пенсионна реформа

Жълт код за силни дъждове в седем области на страната

Прогноза за времето - 23 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 22 април 2024 г.

Директорът на Народния театър съди Александър Морфов за 100 хил. лв.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com