Мая Манолова: "Топлофикация София" има институционален и политически чадър години наред

1725
Мая Манолова: "Топлофикация София" има институционален и политически чадър години наред
Снимка: БГНЕС

В резултат на натиска, който упражнихме върху столичната топлофикация, дружеството беше принудено да обезщети гражданите, които претърпяха неудобства от тази авария, като им плати неустойка на електроенергията, която би им доставила, ако аварията не се беше случила. Но гражданите все още не са си получили сметките за февруари, а това ще се случи на 15 март.

Това заяви националният омбудсман Мая Манолова по темата с аварията на столичното парно, която остави няколко квартала без отопление и топла вода.

Столичните общински съветници са тези, които трябва да контролират всичко това, което се случва с "Топлофикация", коментира Манолова в ефира на БНТ. По думите й дружеството има институционален и политически чадър години наред.

Дискриминацията на жените

Омбудсманът и църквата в съвместна кампания "Великден за всеки"

Българската православна църква и омбудсманът Мая Манолова започват съвместна кампания "Великден за всеки". Официалното начало на кампа...

Работодателите имат дискриминационни изисквания към хората, които наемат на работа. Моята огромна надежда беше свързана с промени в законодателството, които да регулират отношенията в сферата на труда, Манолова по въпроса за дискриминацията на жените на работното място.

Възможностите, които трябва да има една жена, за да се грижи за семейството си, чрез гъвкаво работно време - всичко това можеше да се запише в един закон, но ние сме далеч от това, коментира Манолова в ефира на БНТ.

Великден за всеки

И през тази година започваме второто издание на кампанията "Великден за всеки". Всъщност това са най-уязвимите хора. Целта на кампанията е да привлечем вниманието към начина, по който живеят те, но и целта е българските пенсионери да получат пълна великденска трапеза. Проблемът възниква от това, че всички български правителства, когато подкрепят за празници българските хора, го правят до определен праг. Хората изживяват това наистина болезнено като поредната несправедливост, която им се случва, отбеляза още омбудсманът Мая Манолова. Номерът за дарения от един лев чрез SMS e 1255. Има опция и по банкова сметка за дарения.

ДДС върху дарените храни

Манолова: Институциите дадоха лош пример, че законите може и да не се спазват

Покрай казуса с машинното гласуване институциите дадоха изключително лош пример на гражданите за тона, че законите могат и да не се спа...

ДДС върху дарените храни в крайна сметка падна. Но се оказа, че този текст сега е мъртъв, защото изпълнителната власт не е подготвила необходимите подзаконови нормативни актове, за да приведе закона в сила, стана ясно от думите на Манолова.

Качеството на храните в ЕС

Унизително и нечестно е спрямо гражданите от Източна Европа, които не сме определено втора категория потребетители. Проблемът според мен е както този двоен и троен стандарт, от една страна, така и с качеството на храните, които се предлагат на българския пазар, и с покупателната способност на българина. Не само вносните храни, не само тези произведени от големите компании, но и тези, които се произвеждат у нас, потребителят има право да бъде информиран, да знае какво потребява, каза Мая Манолова. Въпросът е дали българинът може да си купува истински хранителни продукти, смята омбудсманът. Моите впечатления обаче са, че потребителите в България стават все по-активни.

Административната реформа в МВР

Видях проблем в отнемането на вече дадени права в служителите на МВР. Моето притеснение е, че служителите на МВР все повече се демотивират в резултат на хаотичната реформа, която се случва там. Целта на реформата е да оцени и адекватно труда на българския полицай, който ни пази, не се случва, отбеляза Манолова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com