Майки ще съдят Тотю

5793
Майки ще съдят Тотю

Майки се готвят да съдят социалния министър Тотю Младенов. Причината е, че над 100 родители не са съгласни детските надбавки да се дават само на бедните. В момента надбавки получават само родители, чиито общ доход не надхвърля 500 лева.

"Как може моето дете да не получава надбавки от държавата, защото аз работя, а децата на ромите, които лежат на сянка по цял ден, да получават пари", негодува 35-годишната Боряна Янкова.

Защо младите майки се преуморяват?

Младите майки ежедневно вдигат около 900 килограма, изчислиха австралийски учени. Според тях именно това е причината за преумората им....

Тя събира подписка в защита на децата на работещите родители, която ще бъде внесена наесен в социалното министерство и парламента, съобщи "Стандарт".

"Искаме депутатите отново да преразгледат закона, защото тук става дума за явна и безпрецедентна дискриминация. Парите, които се отпускат за децата, не са помощи, а надбавки. Това означава, че всеки родител трябва да има право на тях", допълни Янкова. Според нея чашата с търпението на над 100-те родители е преляла, когато са разбрали, че надбавките за първолаци също ще се дават според доходите.

"Не е възможно да отрежат и тези надбавки на децата ни, те са равни, заедно ходят на училище с ромите, седят на един чин с тях, но само ромските хлапета взимат надбавки, а нашите деца - не", коментираха още родители. Те очакват социалното министерство да ги покани на среща, след като внесат подписката. "В противен случай, освен че ще заведем дело, ще излезем и на протести, защото ни омръзна да работим, за да храним тези, които се правят на бедни", допълни Янкова. Тя коментира още, че протестите се готвят за 1 октомври, когато се очаква да се разглежда бюджетът за идната година.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com