Малчугани показаха завидни умения относно безопасността по пътищата (ВИДЕО)

1428
Малчугани показаха завидни умения относно безопасността по пътищата (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Откриването на кампанията S.O.S – “Спасете нашите деца!“ събра малчугани от няколко столични детски градини, като целта бе само една - да се насочи вниманието на подрастващите към безопасността на пътя и предотвратяването на пътно-транспортни произшествия, предаде репортер на Actualno.com.

Инициативата бе организирана от застрахователна компания (ЗК) "Лев Инс", а децата имаха възможност по забавен и вълнуващ начин чрез различни игри, гатанки и практически занимания да научат или да си припомнят правилата за движение по пътищата. Специално за всички официални гости и присъстващи бе направена оригинална демонстрация на живо с пристигане и кацане на единствения животоспасяващ хеликоптер в България – този на "Лев Инс".

През 2018 година особено актуален проблем в България се оказват пътните инциденти, при които загиват деца. Така темата става още по-чувствителна за обществото. Ето защо по време на събитието бе представен нов, иновативен и интерактивен метод за обучение на подрастващи за правилата за безопасно движение. Демонстрацията проведе инж. Богдан Милчев от Института по пътна безопасност, а лице на кампанията е баскетболният треньор Тити Папазов.

От застрахователната компания са категорични, че малчуганите трябва да бъдат възпитавани от най-ранна възраст в това как да се ориентират във все по-динамичната градска среда и в изключително натоварения трафик. Обучаващи материали, специални събития, тържества и зелени училища имат за цел да превърнат правилата за движение и спазването на законите в ежедневие за децата - бъдещите граждани на България.

"Искахме да се обърнем към най-малките, които са най-необременени. Спасили сме 17 човешки живота за последните години с медицинските хеликоптери. Имаме възможност да помагаме на пътя. Целта ни е да инвестираме в децата и тяхното бъдеще", каза пред присъстващите Валентин Илиев от "Лев Инс".

Кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев и Тити Папазов приветстваха децата и благодариха на всички, които се включват в подобни каузи. Богдан Милчев посочи, че "Лев Инс" е първата българска застрахователна компания, която ангажирано подема инициативата за безопасността на пътя да се говори сред най-малките участници в движението.

Събитието бе изпълнено с много добро настроение, а малчуганите се оказаха добре подготвени и отговаряха на всички поставени въпроси за пътната безопасност от страна на организаторите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com