Металурзите тръгват към София

3184
Металурзите тръгват към София
Ако няма решение за ОЦК, протестиращите идват пред офиса на Захариев

Търпението на металурзите се изчерпа. Пренебрегнатите работници вече са готови да пренасочат протестите си към София, след като вече 36-ти ден служителите от ОЦК АД - Кърджали не получават ясен знак за промяна.

След проведения протестен митинг вчера, днес металурзите отново блокираха основния път между Кърджали и Хасково от 9.30 до 10.30 ч. В митинга вчера се включиха всички 700 работници и служители на дружеството заедно със своите семейства. В протеста участваха над 1000 души, сред които металурзи, миньори, учители, служители във ВиК, работници в леката и хранително-вкусовата промишленост, машиностроители, лекари, държавни служители, синдикални членове от федерации, синдикати и съюзи към КНСБ, граждани на Кърджали, както и Гражданско движение за спасение на Кърджали.

Металурзите се надяват на помощ от Дянков

Областният управител на Кърджали Иванка Таушанова се опита да успокои страстите на протестния митинг на металурзите със съобщението, че...

Исканията на работниците и служителите на ОЦК са за незабавно изплащане на дължимите им възнаграждения от собственика на предприятието Валентин Захариев, за защита на работните им места и за нов мениджърски екип.

В знак на солидарност с исканията на металоработниците служителите от автогарата, пощата и ВиК-пунктовете разлепиха на гишетата за обслужване на клиенти надписи „Подкрепяме ви, работници от ОЦК!”.

След вчерашния протест днес в Кърджали ще пристигне вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Инициативният комитет на протестиращите и синдикалните структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” в „ОЦК” АД са поканени за среща с него в 17.30 ч., на която да бъде обсъдена създалата се ситуация. Представителите на синдикатите ще бъдат информирани за хода на преговорите с банките кредитори на ОЦК АД.

Ако няма разрешение на острия социален конфликт до 10 април 2012 г. /вторник/, на 11-ти от 10 ч. инициативният комитет, протестиращите и синдикалната структура на КНСБ в Кърджали ще организират протестна акция в София пред сградата на „Интертръст холдинг” АД със собственик бизнесмена Валентин Захариев.

Металурзите блокират най-голямото кръстовище в Кърджали в час-пик

В 16,30 ч. най-голямото кръстовище в Кърджали ще бъде блокирано за половин час от протестиращите вече втори месец металурзи, предаде ...

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com